Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika konkurencija

Mladi hrvatski matematičari s olimpijade se vratili okićeni medaljama

matematika
Foto: Facebook
1/2
15.07.2015.
u 21:12

Na natjecanju su nastupili učenici iz 104 zemlje, a Hrvatska je u ekipnoj konkurenciji osvojila 15. mjesto što predstavlja najbolji rezultat od 1993.

Mladi hrvatski matematičari ušli su među 20 najboljih i zauzeli izvanredno 15. mjesto na 56. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi koja se od 4. do 16. srpnja održala u gradu Chiang Mai u Tajlandu.

Na natjecanju su nastupili učenici iz 104 zemlje, a Hrvatska je u ekipnoj konkurenciji osvojila 15. mjesto što predstavlja najbolji rezultat od 1993. kada smo prvi put samostalno nastupili na Olimpijadi.

Na olimpijadi je ukupno sudjelovalo 577 natjecatelja, a Republiku Hrvatsku su predstavljali:

Adrian Beker (2. razred, XV. gimnazija, Zagreb)
Ivan Lazarić (4. razred, Gimnazija Pula, Pula)
Lukas Novak (2. razred, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Čakovec)
Petar Orlić (3. razred, XV. gimnazija, Zagreb)
Daniel Paleka (3. razred, Gimnazija Franje Petrića, Zadar)
Kristijan Štefanec (4. razred, XV. gimnazija, Zagreb)

Adrian Beker je osvojio zlatnu medalju, Petar Orlić, Kristijan Štefanec i Daniel Paleka srebrnu, a Ivan Lazarić brončanu.

>> Jelena Lončar, šampionka državne mature, otkrila na koji će fakultet

Ključne riječi

Komentara 4

DA
Davorin1
09:28 16.07.2015.

čestitam, o ovim mladim ljudima bi se trebalo više pisati

DO
dobar
13:25 16.07.2015.

A tko takove ljude treba u Hrvatskoj sigurno ne politicari, zar netko moze biti bolji i pametniji od politicara, u Hrvatskoj prolaze samo oni koji su sinovi udbasa i koji su kupili diplome ili dobili po udbasko komunistickoj hijerarhiji ii poslusnistvom a znanje se odavno ne cijeni. Pa sam Milanovic savjetuje studente da poslije studija napuste Hrvatsku drzavu tj u Hrvatskoj netrebamo pametnih jer nitko nemoze biti pametniji od vlade i politicara zato smo na samom dnu dna sa ovakovim strucnjacima kao sto sad vode drzavu.Pogledajmo igru sa Peljeskim mostom da je ova vlada kad je primila ured nastavila sa gradnjom sada bi bio vec gotov ali bolesnici u politici nikad ne zele nastaviti sa radom sto su zapoceli prethodnici da se to nebi slucajni pripisao u zasluge prethodnicima nego rusi i onda se sjeti da se moze to isto zapoceti. Uzas od politicara i drzave , zato ovakovi mladi strucnjaci su osudeni da napuste Hrvatsku.

PI
prava istina
22:07 15.07.2015.

Tamo davno, 1974. godine na Olimpijadi u Moski naš tada dečko bio 4-ti.. Doduše bila onda Juga, ali Varaćdinac je bio zakon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije