Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI U EU

Mladi Hrvatske prvaci su u digitalnim vještinama

eurostat
Foto: Eurostat
1/2
16.07.2020.
u 09:30

Hrvatska bolje od Estonije kada se radi o digitalnim vještinama mladih u dobi od 16 do 24 godine, pokazju podaci Eurostata

Među državama članicama EU-a Hrvatska je imala najveći udio pojedinaca u dobi od 16 do 24 godine s osnovnim ili višim osnovnim ukupnim digitalnim vještinama (97%), a slijede Estonija, Litva i Nizozemska (sve tri 93%), kao i Grčka (92% ).

S druge strane, najmanji udjeli zabilježeni su u Rumunjskoj (56%), Bugarskoj (58%), Italiji (65%), Mađarskoj (68%), Latviji i Luksemburgu (obje 75%).

U 2019. godini četvero od pet mladih (80%) u dobi od 16 do 24 godine u Europskoj uniji (EU) imalo je osnovne ili više osnovne digitalne vještine. To je za 24 postotna boda (pp) više od udjela osoba od 16 do 74 godine (56%).

Foto: Eurostat

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije