Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podaci

Megatrend poslovna rješenja održala konferenciju Power of data

Power of data
Foto: PR
1/5
03.11.2018.
u 08:30

Stručnjaci iz Megatrenda, klijenti i članovi akademske zajednice predstavili su niz rješenja i njihove prednosti

Konferencija Power of data u organizaciji tvrtke Megatrend poslovna rješenja, Platinum IBM Business partnera i poslovnog tjednika Lider održala se u petak 12. listopada 2018. u hotelu Academia u Zagrebu.

Stručnjaci iz Megatrend poslovnih rješenja zajedno su s klijentima i članovima akademske zajednice predstavili aktualna rješenja iz područja poslovne analitike i power servera te kako primjena tih rješenja doprinosi poslovnoj prednosti.

Konferenciji je nazočilo više od 130 sudionika koji su saznali više o uspješnim poslovnim rješenjima koja omogućavaju transformaciju poslovnih rezultata u svakoj industriji.

Konferencija je počela zanimljivim predavanjem Venkatesha Sellappe, solutions engineera iz Hortonworksa, koji je okupljenima otkrio na što podatkovni znanstvenici troše 75% svog radnog vremena, koje su sve prepreke koje zaobilazimo da bismo došli do kvalitetnog izvješća te je podijelio i poneki “big data business hack” ravno s terena.

Renato Telen, voditelj podatkovnog centra iz Megatrend poslovnih rješenja, predstavio je IBM Power9 procesor koji uz svoj inovativni dizajn i naprednu tehnologiju ne samo da smanjuje trošak već doslovno određuje budućnost poslovanja svojim AI mogućnostima.

Predstavnici akademske zajednice Stjepan Šebek i Josip Žubrinić, asistenti s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, u sklopu izlaganja “Matematika u službi uspješnog poslovanja” predstavili su posjetiteljima prednosti optimizacije u poslovanju. Stjepan i Josip na konkretnom primjeru rasporeda robe u skladištu pokazali su kako se matematika koristi za optimizaciju s pomoću alata IBM ILOG CPLEX.

Aco Vidovič, certified IBM cloud developer iz IBM-a, pokazao je okupljenima na zanimljivom interaktivnom live demu kako izraditi chatbot aplikaciju na superračunalu IBM Watson.

Konferencijski program završio je predavanjem Jacqueline Ivezić, direktorice interne revizije i kontrole Atlantic grupe, koja je na svojem izlaganju predstavila strateški projekt kompanije čiji je zadatak poboljšati management reporting. Jacqueline je u sklopu prezentacije prikazala i demo projekta u alatu IBM Cognos.

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja poznata je po kvalitetno objedinjenim uslugama iz područja informatičkih tehnologija i poslovnih rješenja, pri čemu se posebno ističu rješenja iz područja poslovne analitike, pohrane podataka, usluge podatkovnog centra i nova rješenja u cloudu.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije