Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATE 20 PRO

Huawei toliko vjeruje bateriji novog mobitela da može služiti i kao punjač za druge

Huawei Mate 20
Foto: Danijel Lijović
1/10
16.10.2018.
u 15:55

Po prvi put na smartfon tržištu ponuđena je i tehnologija senzora otiska prsta koji se nalazi unutar ekrana, a ne na zasebnom mjestu negdje drugdje na kućištu

Utakmica za najmoćniji i najbolji pametni telefon upravo je postala još zanimljivija. Nakon što su Samsung, Apple i Google ovog ljeta i jeseni lansirali svoje adute, iz Kine je stigao novi izazivač - Huawei Mate 20 Pro.

Huawei je u Londonu danas održao svjetsku premijeru svoje Mate serije mobitela velikih zaslona, s novom varijantom trostruke kamere i jednog od najvećeg kapaciteta baterije u top modelima na tržištu. Ali, po prvi put na smartfon tržištu ponuđena je i tehnologija senzora otiska prsta koji se nalazi unutar ekrana, a ne na zasebnom mjestu negdje drugdje na kućištu.

Također, Mate 20 Pro prvi je mobitel na svijetu koji ne samo da sada koristi i bežično napajanje, nego može poslužiti i kao bežični punjač za druge top mobitele uključujući i iPhone XS Max, Samsung Galaxy S9 i Googleov Pixel 3. To, govori koliko je Huawei samouvjeren u kvalitetu baterija u svojim mobitelima kada može služiti i kao punjač za druge uređaje.

>> Pogledajte snimku predstavljanja iz Londona

Mate 20 Pro ima impresivni QHD+ OLED zaslon od 6,39 inča (rezolucije 3120x1440 piksela) s omjerom 19.5:9. Ovaj model u Hrvatsku dolazi početkom 11. mjeseca, a cijena se očekuje oko 7.500 kuna.  

Na istom je događaju Huawei predstavio i specijalno izdanje Mate 20 X. Ta verzija napada i Samsungov Galaxy Note 9 i Appleov iPhone XS Max, ima dosta veći zaslon od oba, a donosi i M Pen olovku.   Ovo je golemi mobitel zaslona od 7,2 inča, a dolazi s također golemom baterijom od 5.000 mAh-a, no ovaj model nije planiran za hrvatsko tržište. 

Foto: Danijel Lijović

- Naš dizajn inspiriran je dizajnom luksuznog sportskog automobila. Donosimo ljepotu simetrije i tečnog dizajna. Naši mobiteli jesu veliki, ali su kompaktnog dizajna - izjavio je predsjednik Huaweijeve divizije za mobitele Richard Yu u Londonu. 

Huawei je ove godine već izbacio jedan jaki mobitel s hvaljenom kamerom P20 Pro, a sada je trostruka kamera iz tog modela još pojačana i redizajnirana u simetrični kvadratni dizajn. A dobila je nove mogućnosti zahvaljujući i jačem čipsetu Kirinu 980, prvom procesoru nove generacije od 7nm za android tržište. Huawei tvrdi da njihov novi mobitel ima poboljšanje od čak 226 posto u rada neuronskog procesora zaduženog za zadatke umjetne inteligencije. 

Novi Mate 20 Pro koristi i tehnologiju 3D videa s novostima u korištenju proširene stvarnosti. Možete snimiti objekt poput plišane pande ili cipela i potom ih ugraditi u drugi video.

Odlična je vijest da je Huawei uspio još pojačati kapacitet i inače svojih jakih baterija pa novi Mate 20 Pro ima 4200 mAh-a.

Pogledajte i video razgovora s Matom Rimcem:

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
17:41 16.10.2018.

bilo bi im jednostavnije da na fotoaparat stave mobitel

IL
ilijan
19:12 16.10.2018.

Sve što je veće od 5,5 inča je tablet i nikad ga ne bi uzeo za mobitel.

BA
batman
18:35 16.10.2018.

Samsung note 9 iduću godinu bez konkurencije.Glupo je uspoređivati bilo koju marku sa Samsungom jer Samsung svim ostalim konkurentima prodaje ekrane druge klase uključivši i Iphone.Znači Samsung br. 1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije