Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IQ MAGAZIN

Marin Soljačić: Za 20 godina gotovo svi kućanski aparati će nam biti spojeni na internet

iQ
Foto: VL
1/7
18.12.2015.
u 18:20

Energija vjetra i sunca postat će nezaobilazan izvor energije

Jedan od najeminentnijih hrvatskih znanstvenika predviđanje smjera tehnološkog napretka smatra izuzetno zabavnim.

Dugoročnu tehnološku budućnost, kaže, ne možemo predvidjeti, međutim koje će tehnologije biti dostupne za 10 do 15 godina ipak je nešto lakše prognozirati. Na kraju ove godine, profesor Marin Soljačić u Večernjakovom iQ magazinu s čitateljima dijeli svoja razmišljanja o utjecaju računala na društvo. Pročitajte kako razmišlja o globalnoj mreži te novim izvorima energije.

-Apsolutno je esencijalno za opstanak naše vrste da napravimo ogroman zaokret prema obnovljivim izvorima energije- kaže Soljačić. Budući da se bavi fotonikom, razgovarali smo i o laserima kao potencijalno puno efikasnijim načinom osvjetljavanja prostora.

U novom iQ magazinu, osim velikog intervjua sa Soljačićem, pročitajte i sve o popularnim gadgetima koji su nam ovu godinu učinili jednostavnijom, praktičnijom i zabavnijom. Pišemo i o besplatnim aplikacijama za mobitele te otkrivamo zašto je riječ emotikon toliko popularna.

Novi iQ pronađite na svim kioscima za samo 9,90 kuna.

Foto: VLm

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije