Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svijet igara

Retro igrica idealna za usputnu zabavu u javnom prijevozu

Lost Sphear
Foto: Square Enix
1/2
06.02.2018.
u 12:13

Lost Sphear jedna je od onih igara koje se kreću toliko sporo da u pauzama između svake akcije možete otići u trgovinu po sladoled:

Studio Tokyo RPG Factory (osnovan pod okriljem Square Enixa) objavio je Lost Sphear, svoju drugu retro RPG igru koju smatraju “spiritualnim nasljednikom” relativno uspješne “I Am Setsuna” s početka 2016. godine.

Geekovski se oslanjajući na stil žanrovskih hitova devedesetih, kao što su bili Chrono Trigger ili rani Final Fantasy, Lost Sphear uvodi nas u Japan u nedefiniranom povijesnom razdoblju, u kojem svijetom kroče ljudi, ali i mitska čudovišta.

Povratak u prošlost

U fokusu priče skupina je djece kojoj seoski starješine povjeravaju jednostavne zadatke eliminiranja manjih, komičnih čudovišta, sve dok neobjašnjiva tragedija ne izbriše njihove domove, a jedini način da ih vrate je slijedeći davno zaboravljene običaje i proživljavajući sjećanja svojih predaka, uz pripadajuće opasnosti koje će im pomoći da unaprijede svoje borilačke vještine i inventar.

Iako je možete pronaći i na PS4 i Windows platformama, zbog jednostavne retrografike prirodno stanište Lost Spheara je Nintendo Switch, jer radi se o igrici koja na velikom ekranu ne djeluje nostalgično, nego bizarno anakrono, dok u džepnoj varijanti mami željene osmijehe - zbog toga je prilično čudna odluka developera da preskoče PS Vitu kao još jednu vrlo logičnu platformu za plasiranje novog projekta.

Reboot InfoGamer, jedan od najvećih gaming festivala u Europi:

Lost Sphear
1/24

Beskonačno čekanje

Vjerojatno u skladu s izvornom idejom povratka u devedesete, Lost Sphear jedna je od onih igara koje se kreću toliko sporo da u pauzama između svake akcije možete otići u trgovinu po sladoled: problem je, međutim, u izrazito stereotipnoj i nezanimljivoj radnji koja ne kompenzira beskonačnu razvučenost osnovnog gameplaya, zbog čega bi odraslim igračima mogla brzo dosaditi. I dok se možda i možemo zamisliti kako nakon napornog dana sjedamo za veliki ekran i povremeno “ventiliramo mozak” uz Lost Sphear, vjerojatnije je da će ova igrica zaživjeti kao usputna džepna zabava u javnom prijevozu ili pod satom matematike.

Hoćemo li o njoj entuzijastično pričati prijateljima? Teško.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije