Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljski svećenik

'Lego kocke su đavolje oružje koje uništava dječje duše'

Anze Petkovsek/Zurnal24/PIXSELL
04.04.2014.
u 09:02

Svećenik je već objasnio štetne učinke igračaka 'Hello Kitty' i 'My Little Pony'

Svećenik Slawomir Kostrzewa tvrdi da su popularne Lego kocke oružje đavla, javlja Mashable. Reakcija je to na najnoviju 'Monster Fighters' seriju lego kocaka koja uključuje duhove, vukodlake, vampire, mumije i ostala nadnaravna stvorenja.

 - Prijateljske likove zamijenila su mračna čudovišta. Takve igračke mogu negativno utjecati na djecu. Mogu uništiti njihove duše i odvesti ih na tamnu stranu, rekao je svećenik

Ovo nije prvi svećenikov napad na industriju igračaka. Već je objasnio i štetne učinke igračaka 'Hello Kitty' i 'My Little Pony'.

>> Robot od legića složio Rubikovu kocku za 3,253 sekunde

Ključne riječi

Komentara 5

DA
Dac
09:53 04.04.2014.

Naslov je tipičan primjer zlonamjerne novinarske manipulacije. Kad se samo površno pročita naslov, što drugo pomisliti nego: "opet neki prolupali, zatucani, nazadni pop..." što sam i ja pomislio jer u principu Lego kockice su vrlo kreativne i dobre igračke. Međutimim kad se pročita članak onda se vidi da je predmet kritike samo mala serija tog proizvoda koja možda ne čini niti jedan promil Lego asortimana. Što se tiče kockica sa raznim čudovištima i monstrumima ni ja ih ne bih kupio ni svom ni tuđem djetetu pa me ne čudi ni da jedan svećenik tako (pa i još malo radikalnije razmišlja). Naslov je posve kriv i maliciozan jer ni predmetni svećenik vjerojatno ne misli ništa loše o 99,9 % Lego asortimana. Ali svrha članka je vjerojatno neka druga a ne Lego .....

IS
Iskra1347
12:32 04.04.2014.

Ma je, a ak je izjavio i da su igračke Hello Kitty i My Little Pony isto štetne- koje je tu opravdanje ? Da u stvarnosti životinje ne govore? Mislim daleko od toga da meni osobno ne idu na živce Hello Kitty, jer ih ima posvuda, ali tu nema ni čudovišta ni monstruma. Onda nek kaže i da su Grimmove bajke isto đavolje djelo, jer tamo se isto svako toliko spominju neki zmajevi i vještice.

UN
untoll
12:21 14.04.2014.

Ma je. Treba zabranit sve što potiče djecu na kreativnost i komunikaciju ili nedaj bože interakciju sa drugom djecom, te ih prikovat za televizore, mobitele, tablete, kompjutere i pustit ih da rade 10000 puta gore stvari... Kao prvo, na svakimm lego kockama piše za koji su uzrast. Kao drugo, svećenici odavno previše guraju nos svuda. I treće, ako Vas (g.Dac) živciraju novinarske "manipulacije", prestanite ih čitati. Samo ću vam citirati jednog pjevača kojem su htjeli braniti sviranje u Pulskoj Areni. "Jaka vam je ta vjera koju ja mogu poljuljati!" - Marilyn Manson

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije