Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Lavina kritika na internetu zbog nobelovca Obame

barack obama
AFP
09.10.2009.
u 18:13

Na najpopularnijim društvenim mrežama Twitteru i Facebooku Obama je u roku nekoliko minuta postao najvruća i najkomentiranija tema. Mišljenja su podijeljena i na internetu se vodi velika rasprava je li Obama trebao dobiti nagradu.

Sudeći prema prvim reakcijama iz Washingtona i Obama i njegova administracija bili su vrlo iznenađeni dobivanjem Nobelove nagrade za mir.

No, nije samo Bijela kuća bila zatečena, nego i javnost širom svijeta. Uz očekivane i predvidljive izjave političara, val reakcija proširio se i - internetom.

Na najpopularnijim društvenim mrežama Twitteru i Facebooku Obama je u roku nekoliko minuta postao najvruća i najkomentiranija tema. Mišljenja su podijeljena i na internetu se vodi velika rasprava je li Obama trebao dobiti nagradu.

Mnogi ocjenjuju da je Obama dobio nagradu prerano, a neki kažu da je uopće ni ne zaslužuje te čak da bi je trebao i vratiti. I sami Amerikanci se pitaju po čemu li je to Obama zaslužio.

I na našem portalu nobelovac Obama jedna je od najkomentiranijih tema (no dakako, i dalje su najkomentiraniji tekstovi o sporu sa Slovenijom - poput ovog članka: http://www.vecernji.hr/vijesti/pahor-sporazum-hrvatskom-parafirat-cemo-23-listopada-clanak-31325 ).

Najbolje ocijenjeni komentar (ocijenili sami komentatori) potpisao je čitatelj 10robinho i objavljujemo ga i ovdje u cijelosti:

"Predsjednik države koja trenutačno vodi nekoliko ratova, dobiva Nobelovu nagradu za mir. Zar to nije plemenito? Dobitnika ove nagrade proglašavaju mirotvorcem, može li mi netko reći što je ova osoba uradila za MIR..."

Njegovo mišljenje dijele i mnogi drugi komentatori, a navodimo još nekoliko citata:

dafa:
"ahhahahahhaha.... ako na ovom svijetu nema nikoga miroljubljivijeg od Obame onda smo u k...., odoh se skloniti u svoje nuklearno sklonište."

pravi alfaman:
"Ali poslije Arafata, Jimmyja Cartera ili Al Gorea ne može više ništa iznenaditi..."

babylon..:
"Pa ovo je zalosno...covijek koji salje dodatnih 40 hiljada vojnika u kontroverzni rat a to ce vjerovatno uraditi na dan kad prima nagradu"

pure gold:
"ovo je fijasko Nobela! pa ljudi dobivaju nobela nakon 20-30 godina od svog uspjeha za globalnu korist. kakvu je korist za sve ostale dao Obama? zar nobel postaje nešto kao "oscar"- namješten konkurs???"

Berlioz:
"Kakav tuzan dan. Ovim je Nobelova nagrada potpuno obezvrijedena, tesko ce se oporaviti od ovakve ljage."

Uključite se i vi u raspravu, mislite li da je Obama zaslužio Nobelovu nagradu?

Sve komentare možete pročitati na ovom linku.
http://www.vecernji.hr/vijesti/obama-ne-zasluzujem-nagradu-ali-prihvacam-je-kao-poziv-djelovanje-clanak-31444

Ključne riječi

Komentara 5

ZE
zekinho
18:53 09.10.2009.

valjda je dosad premalo crnaca dobilo nobela,pa su jedva dočekali da gurnu jednu nagradu jednom \"potlačenom\",iako čovjek za mir u svijetu nije napravio još ama baš ništa...naprotiv... pozitivno u tome je da ce bar sada valjda crnci manje pričat o svojoj diskriminiranosti...

KA
karlovcankica
19:41 09.10.2009.

AKO JE ITKO IKAD ZASLUZIO TU NAGRADU..onda je to OBAMA..a svi ovi koji se pjene zbog toga..su ljubomorni i veliki racisti, jer bjelcima je to uvrijeda..tipicno za muskarcine bjelce!

OB
-obrisani-
23:06 09.10.2009.

Čestitam Predsjedniku Obami za nenadanu, ali zasluzenu Nobelovu nagradu za MIR! A ovi koji ne vide po čemu ju je zaslužio, vidjet će, prije ili kasnije. \'Bliski istok\' je izvor svih problema u svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije