Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDENTI EKONOMIJE

Lansirana hrvatska aplikacija za financijsko obrazovanje školaraca

Foto: Ekonomska klinika
1/3
05.02.2019.
u 13:50

- Djeca predstavljaju bitan potrošački segment te raspolažu određenim iznosom novca kojeg dobivaju od najbližih članova svoje obitelji koji potom koriste za kupnju raznih proizvoda i usluga. Edukativna aplikacija već je dostupna na Android uređajima - ističe Ivana Divić, voditeljica projekta.

Ekonomska klinika, neprofitna udruga studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, osmislila je i uspješno lansirala edukativnu aplikaciju 'Ekonomska klinika' kojoj je cilj podignuti financijsku pismenost najmlađih članova zajednice, učenika nižih razreda osnovne škole. Putem aplikacije, kroz igru i priču prilagođenu učenicima od prvog do četvrtog razreda, djeci se približavaju
osnovni financijski pojmovi s kojima se svakodnevno susreću, a često ih ne razumiju. Tako se njezini korisnici imaju priliku upoznati s osnovama funkcioniranja financijskog sustava u Hrvatskoj i stvoriti podlogu za buduće odgovorno upravljanje osobnim financijama.

'Uočili smo kako u obrazovnom sustavu još ne postoji predmet kojim se djeci omogućuje stjecanje navedenog znanja. Iz tog razloga odlučili smo dodatno podignuti ljestvicu postojećeg projekta 'Financijska pismenost osnovnoškolaca', kroz koji već drugu godinu zaredom predano posjećujemo škole na području Zagreba, razvijanjem ove mobilne aplikacije' dodala je Divić.

Aplikacija se sastoji od dva dijela, 'Ekonomske klinike' i kviza koji se sastoji od 14 razina kroz koje se djeca postepeno upoznaju s pojmovima iz područja ekonomije. Deset najbolje rangiranih učenika osvojiti poklon bon od 500,00 kn pod pokroviteljstvom
Privredne banke Zagreb (PBZ), a priliku za sudjelovanje u natjecanju i osvajanju nagrade svi zainteresirani učenici imat će do travnja ove godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije