Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Starpoint Gemini 3

Kruna karijere hrvatskog studija LGM Games: Jeste li spremni za svemirsku avanturu?

Igra Starpoint Gemini 3
Foto: LGM Games
1/11
16.09.2019.
u 14:32

U novom nastavku igre Mihokovićeva ekipa odlučila je maksimalno poslušati želje igrača i olakšati kontrole upravljanja unutar igre.

On se zove Jonathan Bold, ima vrlo uzbudljiv život, ali po moralu možda i nije najbolji uzor. Ovaj svemirski pirat i kapetan talent je za nevolje, ali i sposoban u borbi kada treba biti. Ako biste voljeli istraživati svemir, druge planete, upoznati izvanzemaljske rase i zanimljive jedinstvene likove, a pritom nemate ništa protiv spektakularnih svemirskih bitaka, zašto ne biste uronili u lik kapetana Jonathana Bolda, prilagodili ga svojim karakteristikama i odvažili se u pravu svemirsku avanturu iz prve ruke! Sve to i mnogo više možete učiniti u novom nastavku svemirske strateške RPG igre Startpoint Gemini 3.

Prvi put hrvatski prijevod

Ovo je četvrti veliki nastavak (nakon prva dva izdanja kreiran je i spin of Starpoint Gemini Warlords) Gemini svemira nezavisnog hrvatskog gejming studija Little Green Men poznatijeg kao LGM Games.

Ujedno je to i njihova najzahtjevnija igra dosad iz franšize koja je počela prije više od 10 godina kada su braća Mihoković (Mario, Tomislav i Danijel) na početku karijere stvarala u kombiju. Danas imaju vlastiti jaki tim developera i umjetnika.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

– Starpoint Gemini 3 željena je kruna našeg 12-godišnjeg serijala. Ovo je podosta drukčija igra od svih prethodnih i ocrtava koliki smo put prešli i čemu težimo nadalje. Kao priznanje hrvatskom game developmentu, koji je strašno narastao u zadnjem desetljeću, odlučili smo se i na hrvatski prijevod igre koji smo radili prvi put. Ova igra također predstavlja i kraj jedne epohe za nas jer smo zaokružili storyline serijal, vjerojatno posljednji put koristili naš game engine u ovom obliku i postavili temelje za buduće, sasvim drukčije izazove – kaže nam CEO studija LGM Games Mario Mihoković.

Protekli tjedni bili su mu iznimno zahtjevni jer je njegov tim užurbano radio na tome da lansira igru na Steamu u “early access” ponudi gdje je dostupna od 5. rujna.

U novom nastavku igre Mihokovićeva ekipa odlučila je maksimalno poslušati želje igrača i olakšati kontrole upravljanja unutar igre. Ali i mnogo više od toga. Prvi put dodali su detaljno razvijene animirane 3D likove s kojima igrači mogu komunicirati i uključivati se s njima u različite aktivnosti između glavnih misija.

Možete potpuno uroniti uz svemir koji se prostire kroz tri različita planetarna sustava bivših imperijalnih kolonija. Dakle, možete napustiti originalni Gemini svemir u kojem su većinom obitavali ljudi i sada posjetiti i izvanzemaljske planete, upoznati osebujne izvanzemaljce i njihove običaje.

Sada vama, kao kapetanu, prvi put društvo čini i umjetna inteligencija ADAH koja vam može pomagati u mnogim stvarima, ali možda ne baš u “izglađivanju računa u baru na izvanzemaljskom planetu”, kako ističu iz LGM Games studija.

Foto: LGM Games

Za novu avanturu velike zasluge ima i Darko Macan, poznati hrvatski pisac i autor romana i stripova. Njega su angažirali za kreiranje scenarija unutar igre pa sada cijela priča djeluje mnogo povezanije, ali i uzbudljivije.

No, s obzirom na to da je igra izašla kao “early access” na popularnom Steamu, još uvijek nije završena, nego će LGM Games u sljedećim mjesecima osluškivati reakcije igrača i usavršavati mehaniku igre i proširiti funkcionalnosti, a dotad se može kupiti na Steamu uz popust. Zasad je namijenjena za igru na PC računalima (Windows 8 i 10, oprez – Windows 7 nije podržan!).

Svemirske borbe, trgovina...

“Daleko smo od završenog proizvoda. Osnova je tu, ali trebat ćemo ispolirati neke stvari. Mogli bismo provesti u Early Accessu i 12 mjeseci. Glavne mogućnosti, baza i brodovi već su tu. Sva je mehanika funkcionalna, poput letenja, nadograđivanja svemirskog broda, borbe, neke osnovne misije već su spremne, trgovina, rudarenje, skupljanje otpadaka. Recimo da je trećina igre tu, a još mnogo sadržaja dodavat ćemo s vremenom”, najavljuju iz studija.

Dakle, ostalo je samo da se odvažite na avanturu i uskočite u opuštene cipele kapetana Bolda. Samo se sjetite da ne morate otići baš na svaku misiju, pošaljite malo u akciju umjetnu inteligenciju ADAH i pratite rasplet sa sigurne udaljenosti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije