Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alarmantno

Koncentracija CO2 nikad veća u zadnjih 400.000 godina

klima
Foto: climate.nasa.gov
05.12.2013.
u 09:13

Nikad u povijesti nije zabilježena razina CO2 približno toliko visoka kao danas

U posljednjih 400.000 godina koncentracija ugljičnog dioksida u atmosferi nikad nije premašila 300 ppm (čestica na milijun) dok danas iznosi gotovo 400 ppm.

Ako ste dosad sumnjali u klimatske promjene te smatrali da je porast razine CO2 u atmosferi posljedica prirodnih uzroka poput vulkana, najnoviji podaci trebali bi vas razuvjeriti, piše Washington Post.

Nikad u povijesti nije zabilježeno predindustrijsko razdoblje u kojem je razina CO2 bila približno toliko visoka kao danas, što pokazuje i grafikon NASE.

>> Iznenadni udari opasniji su od postupnih klimatskih promjena

Komentara 1

Avatar slaven0
slaven0
14:09 05.12.2013.

400ppm za 3 godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije