Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE RADE FACEBOOK, WHATSAPP....

Komunikacijski stručnjak: Indikativno je da su sve Zuckerbergove mreže pale odjednom

Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
04.10.2021.
u 18:56

– Indikativno je da su svi Facebookovi servisi pali istodobno i u svim dijelovima svijeta, što je vjerojatno prvi takav zabilježeni slučaj do sada – kaže nam komunikacijski stručnjak Petar Tanta

Korisnici diljem svijeta ne mogu pristupiti popularnim društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, WhatsAppu i Messengeru, a komunikacijski stručnjak Petar Tanta smatra kako je indikativno da je sve palo odjednom, a ne pojedinačno i po regijama.

– Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger, svi servisi u vlasništvu Marka Zuckerberga odnosno u sastavu Facebook grupe trenutačno ne rade – za Večernji list kaže Petar Tanta, komunikacijski stručnjak i direktor CTA komunikacija.

Povremeni ispadi globalnih internetskih servisa nisu novost, ali Tanta ističe da je ovaj put slučaj nešto drukčiji:

–  Indikativno je da su svi Facebookovi servisi pali istodobno i u svim dijelovima svijeta, što je vjerojatno prvi takav zabilježeni slučaj do sada. Stoga je moguće zaključiti da nije riječ o pogrešci na serverima budući su oni odvojeni i raspoređeni za pojedine servise i s obzirom na regije. Rano je govoriti o čemu se radi, vrijeme oporavka puno će toga reći o opsegu problema koji je doveo do svjetskog pada Facebooka i njegovih servisa. Facebook ima snažne i dobro razrađene protokole za oporavak i vjerojatno niz scenarija u slučaju raznih napada i kvarova.  No, ponavljam, ovoga puta indikativno je da je sve palo odjednom, a ne pojedinačno i po regijama – poručuje Tanta.  

Ostali servisi poput Vibera, Signala i Telegrama nisu pali, a društvena mreža Twitter trenutačno služi kao izvor informacija i nagađanja oko pada Facebookovih servisa – kaže nam Petar Tanta, komunikacijski stručnjak i direktor CTA komunikacija.

 

Komentara 38

KP
Karlovacko pivo
19:07 04.10.2021.

Nije propast svijeta živilo se i bez toga

Avatar Cadafel
Cadafel
20:12 04.10.2021.

Vratili smo se u ono vrijeme kak ti mraka prije 35- 40 god kada su se ljudi više družili uživo

CA
car100
20:29 04.10.2021.

moj život više nema smisla :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije