Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što je internet?

Klinci znaju najbolje: Ovaj urnebesni video uljepšat će vam dan

Internet Mater
Foto: Internet Mater
28.10.2018.
u 14:35

Klinci su objasnili i što su društvene mreže, navodeći da je to zapravo 'ono preko čega te netko prati', odnosno 'gdje imaš društvo i slikaš se'

Internet Mater, blogerica i influencerica, nedavno je na svojim društvenim mrežama objavila urnebesan video predškolske djece koja objašnjavaju što je internet i što su to društvene mreže. Video se ubrzo počeo dijeliti na društvenim mrežama.

Margarita Tomić, na društvenim mrežama poznata kao Internet Mater, ima 37 godina, mama je dvoje djece i vrlo je aktivna na društvenim mrežama. Materijal koji objavljuje često je humorističnog karaktera i vezan za svakodnevicu jedne moderne majke, supruge i zaposlene žene. Često u njenim vlogovima sudjeluje i neodoljiva kćer Cvita, koja, složit će te se, ipak ima najviše followera i lajkova.

Pogledajte što klinci kažu o internetu

"Htjela sam utvrditi kako klinci objašnjavaju internet odnosno što se nalazi u njihovim glavicama osim onoga što im mi kažemo. Ovim putem javno zahvaljujem i Luciji, Cviti, Morani, Vicetu, Fridi, Mati i Bruni što su mi lijepo objasnili sve od A do Ž." otkriva od kuda  ideja za ovaj duhoviti video uradak, 

Klinci su objasnili što su društvene mreže, navodeći da je to zapravo 'ono preko čega te netko prati', odnosno 'gdje imaš društvo i slikaš se'. Iako, koliko zapravo znaju o internetskim bespućima rekla nam je Cvita, navodeći da su društvene mreže zapravo 'ono za ribe' i 'mogu se napraviti od špage'.

"Vrlo je važno educirati klince jer na kraju dana – njihovo je igralište drugačije nego naše", nastavila je Internet Mater navodeći kako možda oni više znaju o tehnologiji, ali mi znamo više o životu i trebamo ih naučiti kako da žive na digitalnom igralištu.

Da je to vrlo opasno, govori i činjenica da su video podijelili iz Centra za sigurniji internet i Centra za nestalu i zlostavljanu djecu koji će uskoro na tu temu napraviti i stručnu konferenciju za projekt Klik vrijedan sigurnosti.

"Dolazak novih tehnologija, interneta, chat soba i društvenih mreža omogućili su predatorima ulazak u dječji svijet i to na široka vrata. Djeca sve ranije počinju koristiti internet. Neophodno je predškolsku djecu učiti medijskoj pismenosti, bontonu i pravilima sigurnog interneta", rekao je Tomislav Ramljak iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Cilj projekta Klik vrijedan sigurnosti je povećati sigurnost djece na internetu te pružiti praktične savjete o e-sigurnosti djece na „digitalnom igralištu“, a održat će se na Međunarodni dan interneta uz komunikacijsku podršku agencije Mediahint.

Ako trebate pomoć i podršku u slučaju nasilja preko interneta ili savjet kako se zaštiti na internetu, ne znate što napraviti i kako se nositi s neprimjerenim sadržajem, nazovite Centar za sigurniji Internet na besplatan i anoniman telefonski broj za djecu i roditelje: 0800 606 606.

 

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
13:20 29.10.2018.

"blogerica i influencerica"? Na hrvatskom bi se reklo :prodavačica magle.

VJ
Vl jedi govna
16:27 28.10.2018.

A baš urnebesno. Eee mater ti baš nemaš pametnijeg posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije