Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinjavajuće

'I bez El Niña će 2017. sa sigurnošću biti najtoplija od početka mjerenja'

Jostedal: Glečer Jostedal najveći je glečer u kontinentalnom dijelu Europe
Foto: Patrick Pleul/DPA/Pixsell
09.11.2017.
u 09:07

Zbog pojave globalnog atmosfersko-oceanskog fenomena El Niño u tropskom Pacifiku, s dodatnim pomicanjem temperatura, 2016. godina bila je najtoplija

Na samom početku UN Konferencije o klimi u Bonnu, Svjetska meteorološka organizacija (WMO) predstavila je najnovije izvješće o zagrijavanju atmosfere. Tekuća 2017. godina će po svemu sudeći biti najtoplija godina od kada postoje mjerenja.

Prema aktualnim podacima Svjetske meteorološke organizacije, temperatura Zemlje je od siječnja do rujna 2017. godine porasla za oko 1.1 stupanj u odnosu na predindustrijsko doba oko 1850.

Zbog pojave globalnog atmosfersko-oceanskog fenomena El Niño u tropskom Pacifiku, s dodatnim pomicanjem temperatura, 2016. godina bila je najtoplija.

„I bez El Niña će 2017. sa sigurnošću biti najtoplija od početka mjerenja", objasnio je za DW stručnjak za klimu Stefan Rahmsfdorf iz Instituta za klimatska istraživanja u Potsdamu.

Prema mjerenju Svjetske meteorološke organizacije najtoplije godine od početka mjerenja temperatura su upravo 2015., 2016. i 2017. godina. "Posljednje tri godine imali smo rekordne temperature. Sve je to dio jednog dugoročnog zagrijavanja", kaže glavni tajnik Svjetske meteorološke organizacije Petteri Taalas tijekom UN Konferencije o klimi u Bonnu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije