Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIRTUALNA VALUTA

Kineski Taobao zabranio trgovanje Bitcoinom

bitcoin
Jens Kalaene/DPA/Pixsell
08.01.2014.
u 12:43

Iz Alibaba Groupa poručili su kako će zabrana trgovanja Bitcoinom doprinijeti zaštiti korisnika

Taobao, najveća kineska internetska trgovina, zabranila je trgovanje Bitcoinom i svim povezanim proizvodima, prenosi Bloomberg. Zabrana stupa na snagu 14. siječnja.

Zabranjena je i oprema koja korisnicima omogućuje da sami "proizvode" svoje bitcoine. To uključuje povezane upute, računalni softver i hardver.

Kineska središnja banka zabranila je financijskim institucijama da obavljaju transakcije Bitcoinom nakon što je vrijednost te virtualne valute u jednoj godini porasla 89 puta. Iz Alibaba Groupa, tvrtke koja posjeduje Taobao, poručili su kako će zabrana trgovanja Bitcoinom doprinijeti zaštiti korisnika.

Brojni drugi kineski servisi za plaćanje također su zaustavili transakcije Bitcoinom. YeePay je prošli mjesec obavijestio najveću kinesku mjenjačnicu za Bitcoin BTC China da više ne može pružati usluge plaćanja.

>> Oporavio se bitcoin, vrijednost mu ponovo probila 1000 dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije