Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
računovodstveni softver

Kanadski FreshBooks otvara razvojni centar za Europu u Hrvatskoj

FreshBooks
Foto: FreshBooks
24.03.2020.
u 12:24

Otvorit će ga početkom svibnja te u njemu zaposliti 40 do 50 IT stručnjaka i talenata, i to isključivo iz Hrvatske.

Kanadska softverska tvrtka FreshBooks u Hrvatskoj otvara razvojni centar za Europu u kojem će se zaposliti veći broj IT stručnjaka i hrvatskih talenata, čime ta tvrtka planira osnažiti prisutnost u Europi, izvijestili su iz FreshBooksa.

Za sada ne otkrivaju koliko će uložiti u taj centar u Hrvatskoj. Kako se doznaje, otvorit će ga početkom svibnja te u njemu zaposliti 40 do 50 IT stručnjaka i talenata, i to isključivo iz Hrvatske.

FreshBooks je računovodstveni softver koji se nalazi u oblaku (cloud), a prilagođen je potrebama malih i srednjih poduzetnika za vođenje poslove knjigovodstva, upravljanja fakturama, izvješćima i slično.

"Taj servis omogućuje korisnicima da ga koriste od kuće što je u današnje vrijeme, kada su samoizolacija i karantena postale stvarnost, od iznimne važnosti", kažu iz te tvrtke.

Naglašavaju i da će unapređivanje te platforme biti upravo ono na čemu će raditi i razvojni tim u Hrvatskoj, kao i da s tim novim razvojnim centrom očekuju i nove klijente iz svijeta.

FreshBooks osnovan je 2004. u Torontu, a najveći broj korisnika ima u SAD-u i Kanadi, gdje se, kako kažu iz te tvrtke, nalazi među top tri računovodstvena online servisa te ga je do sada za potrebe poslovanja koristilo oko 20 milijuna ljudi.

"Trenutno je taj servis dostupan u160 zemalja svijeta, a Hrvatsku smo za razvojni centar odabrali zbog njezinog potencijala i kulture", poručuju iz te tvrtke, uz napomenu da u Europi već imaju jedan razvojni centar, u Amsterdamu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije