Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USB PUNJAČI

Kako se snaći s različitim tipovima punjenja

14.12.2017.
u 15:30

USB punjenje otvara dodatne mogućnosti i svakako je bolje rješenje nego da se tablet puni preko takozvanog proprietary priključka kojeg koristi samo taj uređaj i nijedan više

Od priključaka, praktično svaki Android tablet ima USB (ne i iPod) ali kod mnogih on služi samo za napajanje: preko njega se puni baterija. Korisno je da tablet ima još jedan USB, preko kojih možete spojiti tipkovnicu, miša, disk, kameru ili nešto peto… Neki tableti podržavaju USB OTG (On-The-Go), što znači da na njih možete spojiti USB uređaje preko istog onog USB priključka kojeg koristite i za punjenje (možda će vam trebati adapter, ali on je jeftin i malen).

Naravno da je bitno i trajanje baterije, ali to ćete teško moći „prokljuviti“ po podacima. Međutim, velika većina tableta ima baterije koje traju dulje nego na mobitelima ili prijenosnim računalima: u pravilu će izdržati cijeli dan. Naravno, s vremenom baterije traju sve kraće – baš kao i na drugim uređajima…

Neki tableti USB priključak koriste tako da preko njih možete napuniti mobitel, kameru ili neki treći manji USB uređaj. Sve te mogućnosti isprva zbunjuju, ali ih se isplati proučiti. USB punjenje otvara dodatne mogućnosti i svakako je bolje rješenje nego da se tablet puni preko takozvanog proprietary priključka kojeg koristi samo taj uređaj i nijedan više: takav, zamjenski ili dodatni punjač teško ćete naći i skupo platiti, dok tablet koji se puni preko USB-a lako možete napuniti kod prijatelja ili u kafiću, preko tuđeg kabela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije