Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako poboljšati kvalitetu sna i biti fokusiraniji? Stručnjak ima rješenje!

Huawei Watch GT 2 Pro
Foto: Huawei
1/4
15.03.2021.
u 12:03

Iako je san presudan za naše svakodnevno funkcioniranje, mnogi od nas ne znaju kako povećati njegovu kvalitetu. Isto vrijedi i za fokus. Da biste poboljšali svoje navike, isplati se učiti od najboljih! Otkrijte profesionalne savjete Martina Petrusa, poznatog trenera za disanje i meditaciju.

Optimizacija sna je ključna za bolje funkcioniranje tijekom dana. Naš mozak ima priliku obraditi sve ono što smo naučili konsolidacijom memorije. Provođenje dovoljno vremena u snu je naravno neophodno, ali još je važnija kvaliteta sna. Kako pravilno upravljati snovima? Martin Petrus, poznati trener za disanje i meditaciju, pokazat će vam kako optimizirati vrijeme spavanja pravilnim disanjem i uz pomoć Huawei pametnih satova.

Optimiziranje sna

Praćenje kvalitete spavanja može nam dati vrlo važan uvid u to koliko smo spremni za novi dan. Ako se ne odmorimo dovoljno, možda je dobra ideja da usporimo svoj tempo tijekom dana. Također, možemo naučiti što djeluje na bolji san, a što ne - prehrana, dodaci prehrani, obroci, sati sna, svjetlost i slično. Vrlo jednostavna stvar koju možemo implementirati je pravilna rutina prije spavanja u kojoj reguliramo podražaje kako ne bismo išli u svoj krevet previše stimulirani.

„Ovdje disanje može biti od velike pomoći. Sve što trebamo učiniti je udobno leći, zatvoriti oči i ući u ritam udisaja, izdaha i zadržavanja. To može biti serija od 4 sekunde udisaja, 4 sekunde zadržavanja, 4 sekunde izdaha i 4 sekunde zadržavanja. Jednom kad uđemo u ovaj lagani ritam, možemo ga držati 5-10 minuta“, kaže Martin Petrus, poznati trener disanja i meditacije.

Foto: Huawei

Kada je riječ o praćenju kvalitete vašeg sna, pouzdani će vam asistent postati Huawei Watch GT 2 Pro. Zahvaljujući značajci TruSleep™ 2.0, Huawei Watch GT 2 Pro može pratiti faze sna korisnika, puls u stvarnom vremenu, disanje tijekom spavanja te analizirati kvalitetu spavanja.

Kognitivne funkcije

Jedna od najvažnijih „supermoći“ u današnjem svijetu je sposobnost fokusiranja. Na poslu to može napraviti razliku između odugovlačenja i postizanja uspjeha. Fokus je jedna od najvažnijih komponenata zone optimalnog funkcioniranja tijela, stanja kojeg skraćeno nazivamo „zona“. U trenucima kada funkcioniramo optimalno, kada smo „u zoni“, stvari jednostavno legnu na svoje mjesto i naša percepcija vremena se mijenja.

To iskustvo obično osjete profesionalni sportaši ili umjetnici, ali sada znamo da svatko može ući u „zonu“, čak i tijekom svakodnevnih zadataka. Neuroznanost je dokazala da je proces učenja najučinkovitiji kada nakon perioda u kojem se jako koncentriramo, imamo razdoblje odmora bez spavanja. Za oba segmenta možemo koristiti dah - prvo za povećanje koncentracije, a zatim za regulaciju podražaja i opuštanje uma. Na ovaj način koristimo puni potencijal neuroznanosti“ objašnjava Martin Petrus.

Foto: Huawei

Istražite kako vam mogućnosti koje pruža Huawei Watch GT 2 Pro mogu pomoći da postignete najbolje moguće rezultate. Pametni sat, opremljen poboljšanom tehnologijom za Huawei Health aplikaciju, čini praćenje zdravlja lakšim i učinkovitijim. Korisnicima može pomoći da bolje razumiju vlastite navike i kvalitetu spavanja te da uoče bilo koje potencijalne probleme i odmah potraže pomoć od zdravstvenih djelatnika.

Ostanite fokusirani

Fokus također igra vrlo važnu ulogu u međuljudskim odnosima. Prisutnost tijekom komunikacije s drugim ljudima može odrediti istinsku kvalitetu odnosa. Pa zašto se onda nekad teško koncentriramo na jedan zadatak bez prekida?

Svijet oko nas neprestano se razvija, broj smetnji raste, a našem živčanom sustavu treba vremena za prilagodbu. Ovdje se krije ogromna snaga svjesnog disanja - jednostavno svjesni svog daha neprestano vježbamo svjesnost i stvaramo čvrste navike da budemo prisutni. To se može razviti u bolju percepciju onoga što se događa u našoj okolini, u našoj nutrini, daje nam veću budnost te bolji osjećaj i razumijevanje našeg tijela“, pojašnjava stručnjak.

Kako pratiti vlastito putovanje prema zdravijoj verziji sebe? Uz podršku Huawei nosivih uređaja kao što je Huawei Watch Fit. Pametni sat prati vaš napredak u vježbanju tijekom cijelog dana i podsjeća vas da ustanete svako malo kako biste spriječili posljedice dugotrajnog sjedenja. Sat bilježi vaše prijeđene korake, aktivne sate i razdoblja aktivnosti srednjeg do visokog intenziteta u tri šarena kruga, te vam pruža osjećaj postignuća pri njihovom dovršavanju.

Foto: Huawei

O Martinu Petrusu, treneru za disanje i meditaciju

Nakon susreta s Wimom Hofom, Martin je bio motiviran saznati više o prednostima načina disanja za upravljanje mentalnim i emocionalnim stanjima. Proširio je ovo učenje uključujući respiratornu fiziologiju, koju je razvio Patrick McKeown, osnivač tvrtke Oxygen Advantage. Koristeći 'Integrative Breathwork' tehniku, Martin kontinuirano istražuje kako ljudi mogu imati koristi i od znanstvenog i od duhovnog pristupa. Martin redovito održava radionice gdje se usredotočuje na trening razmišljanja koristeći dah i izloženost hladnoći. Također trenira sportaše s modernim metodama hipoksičnog treninga i tradicionalnim tehnikama Pranayame.

Posebna ponuda u sklopu Huawei mjeseca zdravlja

Huawei je ovog ožujka predstavio niz aktivnosti namijenjenih poboljšanju zdravlja svojih korisnika. Kako bi ih potaknuli da aktivno dočekaju početak proljeća, u kompaniji su spremili posebnu promotivnu ponudu svojih vrhunskih pametnih nosivih uređaja.

Do kraja ožujka je kod odabranih prodajnih partnera moguće ostvariti popust od 25 posto na Watch GT 2 u izdanjima 46 mm Sport, 46 mm Classic i 42 mm. Vrhunski Watch GT 2 Pro snižen je s 2.399 kn na 1.999 kn, dok se Watch Fit može nabaviti po cijeni od 699 kn, dok je prethodna cijena bila 899 kn.

Više informacija o promotivnoj ponudi Huawei pametnih satova moguće je pronaći na službenoj web stranici.  Huawei je najavio i nekoliko nagradnih natječaja. Korisnici već ovaj tjedan mogu osvojiti vrijednu nagradu – tablet Huawei MatePad T8. Sve što trebaju napraviti je pogledati video vježbe disanja na službenoj Huawei Instagram stranici, odraditi vježbu disanja te podijeliti kreativne dojmove o tome kako se osjećaju u komentaru ispod objave.

Huawei kontinuirano pokazuje brigu za svoje korisnike ovakvim akcijama, a njihovi proizvodi poznati su kao pouzdani i kvalitetni. Na domaćem tržištu korisnici mogu nabaviti i najnoviji vrhunski pametni telefon - Mate 40 Pro. Riječ je o flagship uređaju koji donosi se ističe dizajnom, moćnim Space Ring sustavom kamera na poleđini, ali i prvim 5-nanometarski integriranim 5G čipsetom koji osigurava dovoljno snage za sve zadatke, uz još bolji multitasking i energetsku efikasnost. Najnoviji Huawei pametni telefon moguće je pronaći u ponudi prodajnih partnera.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije