Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blic istraživanje

Kako Hrvati izabiru pružatelja internet/mobilne/TV usluge?

A1 paket usluga
Foto: Privatni album
1/4
14.08.2019.
u 09:45

Troje ljudi, tri različita stila života, ali jedno im je zajedničko – potreba za najkvalitetnijim digitalnim uslugama na tržištu

Različiti tipovi ljudi imaju različite prioritete kada su u pitanju digitalna rješenja. Pitali smo aktivnog ljubitelja brdskog biciklizma, obiteljskog čovjeka zaljubljenog u nogomet i gamericu što je njima važno.

“Vodim aktivan život, tražio sam operatora koji me može pratiti”

“Brdski biciklizam moja je životna strast pa kad sam tražio telekom operatora najvažnije mi je bilo da svugdje imam signala i naravno, najbolji mobilni internet koji mogu dobiti. Kada krenem u prirodu gdje kilometrima oko mene nema nikog živog, zbog sigurnosti mi je važno da ne moram razmišljati hoći li imati signala za pozvati pomoć ili provjeriti gdje se nalazim na Google Mapsu. Naravno, tu su nezaobilazni selfiji i fotke koje objavljujem na društvenim mrežama tijekom vožnje”, priča Zoran P. (35). “Nakon detaljnog istraživanja, shvatio sam da mi se više isplati uzeti A1 paket usluga Mobilna Duo Paket i TV jer mi tako ispadne jeftinije nego da kod jednih imam mobitel, kod drugih internet, a TV kod nekog trećeg. A i manje je gnjavaže s plaćanjem računa. Signal i internet u gradu uvijek imam, ništa manje ni ne očekujem, ali puno mi je važnije da me mobitel ne iznevjeri kada sjednem na bicikl i krenem u prirodu, što dalje od civilizacije. Prema tome, prvi pravi test mog novog operatera bio je dvodnevni izlet biciklom po Lici. Krenuli smo od Plitvičkih jezera, tamo smo sparkirali kombi. Plan je bio da biciklima u dva dana prijeđemo rutu od oko 155 kilometara. Od Plitvica krenuli smo prema Korenici i tamo se malo odmorimo. Sljedeće odredište bilo je mjesto Vrhovine, pravi biser netaknute prirode, livada i šumskih prostranstava. Od Vrhovina krenuli smo prema Otočcu i zatim natrag prema Plitvicama.”

Foto: Privatni album

“Iako smo cijelim putem prolazili kroz udoline, klance i slabo naseljena mjesta, nigdje nismo ostali bez signala na mobilnom telefonu, a navigacija i biciklističke aplikacije koje smo koristili po putu radile su besprijekorno. Vožnja po okolici Plitvica predstavljala je ultimativni test mobilne mreže zbog zahtjevne konfiguracije terena. Tom prilikom prošli smo i dijelom kroz kanjon rijeke Korane, u blizini mjesta Čatrnja. Iako je sama rijeka u ovim ljetnim mjesecima presušila, duboki kanjon i divlja priroda pružaju nezaboravno iskustvo i spektakularan prizor koji smo zahvaljujući kvaliteti mobilne mreže gotovo trenutačno podijeliti s obitelji i prijateljima”, priča Zoran.

“TV za van i neograničeni flat internet donijeli su prevagu”

Na ljetovanje sam otišao s djevojkom, a vratili smo se zaručeni. Odredili smo datum vjenčanja za kasno proljeće, ali odlučili da je sad već stvarno nepotrebno da svatko živi sam i plaća najamninu i režije“, priča nam Andrija K. (32). “Počeli smo gledati stanove na online oglasnicima i stvarno nam se posrećilo – našli smo super stan u super kvartu, punom zelenila. Nakon useljenja, moja bolja polovica se uglavnom bavila uređenjem našeg novog doma, a ja sam počeo tražiti paket interneta i televizije. Da izbjegnem borbe oko daljinskog, odluka je pala na Trio paket A1 u kojem osim flat interneta i telefonske linije s neograničenim brojem poziva prema mobilnoj i fiksnoj mreži dobivamo TV sa 120 programa i TV za van, pa utakmice mogu gledati i kada se emitiraju u isto vrijeme kada ide njezina omiljena serija….

Foto: Shutterstock

“Pokazalo se kako smo dobro odlučili. Dodatno, na izbor su još ponuđeni premium i tematski paketi, primjerice vrhunske hit serije koje u svojoj ponudi ima HBO i BBC First. Za mene, PlanetSport i UEFA Liga prvaka, jer nogometa nikad dosta”, zaključuje Andrija.

"Za potpuni užitak u gamingu najbitniji mi je superbrzi internet"

“Moja zakačenost na videoigre počela je prije desetak godina dosta bezazleno, zbog društva. Svake subote uzeli bismo laptope, spojili se kablovima na server i proveli cijelu noć igrajući Call of Duty. Drugi dan bi se opet našli i prepričavali dojmove, strategije… Ta faza trajala je nekih godinu dana, i onda je polagano jenjavala. Obaveze, obitelji, odrastanja, pa možda i zasićenje, ali mene je držalo i dalje. I tako sam počela tražiti što bi drugo mogla igrati i otkrila League of Legends. To je bilo potpuno novo iskustvo, sama sam otkrivala pravila, mape, likove, gledala kako drugi igraju i konačno pronašla svoju ekipu za online igru. To je strast, opuštanje, više od hobija.

Dok su drugi gledali serije, ja sam istraživala taj novi svijet esporta i pratila Luku Perkovića, u LoL zajednici poznatijeg kao Perkza, domaću legendu profesionalnog gaminga”, priča Iva L. (35). “Iako ne mislim da ću se time profesionalno baviti, gotovo svaki dan provedem nekoliko sati u igranju, pa mi je važna dobra oprema, kvalitetan miš i tipkovnica, ali jednako tako i dobra internetska veza. U igri u kojoj je brzina reakcije i svaki djelić sekunde važan, nema prostora za trzanje, zapinjanje, smrzavanje i pucanje internetske veze. I zato sam se u potrazi za superbrzim internetom odlučila za A1.

Foto: Shutterstock

Njihov kućni internet omogućava najbrži download i minimalnu latenciju, što znači da nema kašnjenja i iritantnog trzanja tijekom igre. Dodatna opcija povećava brzinu do 500 Mbit/s i vrijedi svake kune, jer sam sve bolja i bolja, a kvalitetan internet mi je u tome glavni saveznik. Tko zna, možda se prijavim na neko natjecanje…” zaključuje.

A1 – najbolja mobilna i fiksna mreža, prema rezultatima neovisnog međunarodnog istraživanja P3

Prema neovisnom, međunarodnom P3 istraživanju A1 Hrvatska osvojila je certifikat P3 Best in Test za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj. Osim toga, A1 Hrvatska je prepoznata kao pružatelj najbolje konvergentne usluge u Hrvatskoj; s najboljom mobilnom mrežom i fiksnom mrežom s najvećim brzinama preuzimanja sadržaja s interneta i minimalnom latencijom. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije