Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mt. Gox

Jedna od najpopularnijih mjenjačnica za bitcoin zatražila bankrot

Mt. Gox
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
01.03.2014.
u 19:22

Zahtjev je podnesen u Japanu nekoliko dana nakon što je mjenjačnica zaustavila transakcije

Mt. Gox, jedna od najpopularnijih mjenjačnica za bitcoin, podnijela je zahtjev za bankrotom, prenosi BBC. Zahtjev je podnesen u Japanu nekoliko dana nakon što je mjenjačnica zaustavila transakcije zbog sigurnosne pogreške koja je rezultirala gubitkom više od 700.000 bitcoina vrijednih oko 350 milijuna dolara.

Tvrtka je na saslušanju na sudu u Tokiju rekla da ima dugove od oko 6,5 milijardi jena (oko 350 milijuna kuna). Vjeruje se da su se odvjetnici tvrtke odlučili za bankrot nakon što su američki regulatori izdali sudski nalog protiv tvrtke.

Direktor tvrtke Mark Karpeles u Tokiju je održao konfenreciju za novinare gdje se ispričao zbog propasti tvrtke, optužujući slabost u njihovom sustavu.

>> HNB: bitcoin ne krši nijedan zakon

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije