Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vishal Sikka

Izvršni direktor Infosysa neočekivano podnio ostavku

Vishal Sikka
Foto: ABHISHEK CHINNAPPA/REUTERS/PIXSELL
18.08.2017.
u 14:19

Sikka je u Infosys došao 2014. godine iz njemačkog SAP-a kako bi osigurao zaokret u poslovanju

Izvršni direktor indijskog diva u sektoru informatičkih usluga Infosysa Vishal Sikka neočekivano je podnio ostavku, navodeći kao razlog niz prepreka koje su proteklih mjeseci skretale pozornost s ključnih poslovnih pitanja, signalizirajući sukob s utemeljiteljima oko poslovne strategije.

Sikka je u Infosys došao 2014. godine iz njemačkog SAP-a kako bi osigurao zaokret u poslovanju. Znatno se razlikovao od prethodnika budući da nije bio iz krugova osnivača niti je provodio većinu vremena u SAD-u gdje Infosys inače ostvaruje većinu prihoda.

Postavio je ambiciozan cilj prema kojem je Infosys od 2020. godine trebao ostvarivati godišnje prihode od 20 milijardi dolara. Njegovo ostvarenje zasigurno će otežati slabiji priljev novih narudžbi zapadnih klijenata za cijeli indijski sektor informatičkih usluga, vrijedan ukupno 150 milijardi dolara.

Kočnica će biti i promjena viznog režima u SAD-u.

"Sikka je pokušavao unijeti promjene u naše poslovanje", tumačio je u razgovoru za Reuters neimenovani inženjer indijske kompanije. "Pokušavao je pretvoriti Infosys u kompaniju čija će glavna pokretačka snaga biti inovacije a ne pružanje komercijalnih usluga, po čemu smo do sada bili poznati", precizirao je.

Sikka pak ostavku obrazlaže "lažnim, neutemeljenim i zlonamjernim napadima, koji su sve više poprimali osobni karakter".

Ti su napadi skretali pozornost s ključnog cilja kreiranja vrijednosti i stvorili neodrživu atmosferu, upozorio je. Blokirali su "pozitivne promjene", ustvrdio je čelnik indijske kompanije u ostavci.

Privremeno bi dužnost izvršnog direktora Infosysa trebao preuzeti poslovni direktor U.B. Pravin Rao, izvijestili su iz indijske kompanije, dodajući da bi novi stalni izvršni direktor trebao biti imenovan najkasnije krajem ožujka iduće godine.

Infosys je od ove godine prisutan i u Hrvatskoj gdje su u Karlovcu otvorili ured za inženjerske usluge u sklopu širenja poslovanja u istočnoj Europi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije