Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE IDC-a

Računalstvo u oblaku u porastu, hibridni cloud sve popularniji

Foto: DPA/Pixsell
19.06.2018.
u 14:00

Iz IBM-a, koji godišnje uprihodi 17,7 milijardi dolara od cloud tehnologija, pohvalili su se kako su upravo proširili svoje cloud ponude u dijelovima Sjeverne Amerike, Europe i Azije

Digitalizacija u tvrtkama u kontinuiranom je porastu u Hrvatskoj. Sve više kompanije preoblikuje se uz pomoć računalstva u oblaku, sugerira novo istraživanje IDC-a za jadransku regiju.

Očekivano predvode tvrtke iz financijskog i telekomunikacijskog sektora. Primjerice, 20 posto tvrtki iz tih industrija planira implementirati neko cloud rješenje u sljedećih godinu dana. 

Najpopularnija forma računalstva u oblaku je privatni cloud, a trećina anketiranih tvrtki izjavila je kako planira u sljedećih 12  mjeseci implementirati neki oblik javnog clouda. Oko 44% tvrtki odlučilo se, pak, za hibridna multi-cloud rješenja. 

Hibridna cloud rješenja  dolaze s tehnologijama kao što su umjetna inteligencija, analitika, internet stvari i Blockchain

Iz IBM-a, koji godišnje uprihodi 17,7 milijardi dolara od cloud tehnologija, pohvalili su se kako su upravo proširili svoje cloud ponude u dijelovima Sjeverne Amerike, Europe i Azije. 

- IBM Cloud je prilagođen zahtjevima tvrtki koje se u svom radu dosta oslanjaju na podatke i primjenu kognitivnih tehnologija, dakle na dvije sile koje stvaraju istinsku razliku i pogone današnje poslovanje. IBM-ova ponuda privatnih i hibridnih cloud rješenja pruža globalnim tvrtkama nužnu podršku, potrebnu za uvođenje inovacija u raznim industrijama. Mnoge tvrtke u regiji Jugoistočne Europe odabrale su IBM Cloud za obavljanje važnih radnih zadaća. Primjerice makedonska tvrtka specijalizirana za plaćanja - KIBS , bugarska podružnica britanske tvrtke ActiveTrades, Hrvatski Telekom, Zavarovalnica (Osiguranje) Triglav i CEC banka iz Rumunjske. HT je odabrao IBM Netcool Operations Insight kako bi osigurao napredno korisničko iskustvo pojednostavljenjem upravljanja mrežom radi brzog rješavanja problema. Atlantic Grupa koristi Watson Analytics za otkrivanja podataka u području ljudskih potencijala, prodaje i logistike – objavio je Michael Paier, glavni direktor IBM-a za Jugoistočnu Europu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije