Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRODUŽETAK VAŠEG MOBITELA

Isprobali smo posve drugačiji televizor: Rotirajući TV Samsung Sero

Samsung Sero
Foto: Danijel Lijović
1/22
16.12.2020.
u 08:03

Doba društvenih mreža i ovisnost o mobitelima donijeli su nam i primjer drukčijeg koncepta televizora. Ekran TV-a Samsung Sero možete namjestiti klasično položeno, ali i uspravno pa emitirati sadržaj izravno s mobitela

Ove godine sam se više puta uhvatio kako gledam TV serije na mobitelu, bez potrebe da prebacim sliku na televizor. TV ekrani su nam i dalje nezaobilazni dio namještaja u domovima, ali činjenica je i da smo sve više zaokupljeni zaslonima pametnih telefona i videima s društvenih mreža i popularnih servisa poput YouTubea, Netflixa, HBO GO, Tik Toka, Instagrama... 

Stoga, rado sam isprobao jedan malo drukčiji - rotirajući televizor – Samsung Sero.

Foto: Danijel Lijović

 To je Samsungov odgovor na promjenu životnog stila, pogotovo milenijalaca i još mlađih generacija koje više odrastaju uz mobitel nego uz televizor.

Sero je jedinstven primjer televizora čiji se kvalitetni QLED ekran rotira za 90 stupnjeva pa možete gledati sadržaj u  klasičnom vodoravnom formatu, ali i u uspravnom načinu koji doslovce oponaša ekran vašeg mobitela, samo u puno većem izdanju.

Foto: Danijel Lijović

Za dimenziju TV ekrana dijagonala od 43 inča ili 109 centimetara i nije nešto posebno veliko, ali za sadržaj s mobitela sasvim je zadovoljavajuće.

Ta dimenzija mu je zapravo i mana jer svi žele veće televizore, ali tada bi mogla doći u pitanje rezolucija videa i fotki s moba i interneta. 

Foto: Danijel Lijović

Dakle, namjena ovog uređaja jest najviše da vam služi kao prošireni ekran za mobitel pa tako ugodnije konzumirate videa s TikToka ili Instagrama i nema onih crnih pravokutnika uz sliku. Dakako, možete ga koristiti i kao klasični televizor i gledati redovite programe ili pak Netflix, Amazon Prime ili neki drugi servis.

Foto: Danijel Lijović

Recimo, meni se nakon ukucavanja Samsungova profila odmah spojio i moj Spotify račun.

Tu je i Samsungov Bixby kojem glasom (na daljinskom postoji posebna tipka za to koju trebate držati dok govorite) možete davati upute, a može vam i ispričati vic, zadati zagonetku...

Ovaj televizor svakako ima veliki efekt zahvaljujući rotirajućem ekranu i to mu je najveći adut i svaki je put baš dojmljivo. No, moram priznati da sam najveći dio vremena Sero ipak koristio u klasičnom formatu gledajući TV serije na Netflixu i Amazon Primeu.

Foto: Danijel Lijović

Snažni zvučnici (60W) nalaze se u podnožju/stalku televizora i posve su dobri. No, takav sklop znači da ovaj televizor ne možete postaviti na zid, a meni nije stao ni na TV policu pa je ostao na podu.

Za povezivanje mobitela i Sera koristio sam “Smart View” opciju na Samsungu S20+  iako ima mogućnosti i drugih povezivanja (recimo Airplay 2 za iPhone ili iPad).

Spajanje je išlo jednostavno i brzo, a time je Sero postao dodatni ekran mobitela pa sve što sam pokretao na mobitelu automatski se prebacivalo na TV. Listanje TikToka doista može zabaviti cijelo kućanstvo, a kvaliteta videa nije se gubila.

Sklapanje i podešavanje je malo ličilo kao na akciju nakon šopinga u Ikei...
Foto: Danijel Lijović

Jedino sam se morao tu i tamo podsjetiti da ne gledam na mobitel, nego na TV, odakle je sada išao i zvuk.

Gledao sam tako i videa s Facebooka i Instagrama, a Sero možete koristiti i kao računalo te surfati internetom, YouTubeom... Ali, moram istaknuti da je to i malo gnjavaža i ide sporo. Morate ukucavati adrese i pojmove tipkajući slova preko daljinskog upravljača.

Foto: Danijel Lijović

U uspravnom načinu može služiti i kao alarm, galerija vaših fotografija...

U zaključku moram opet istaknuti da sam najviše ipak koristio položeni format. Mane su mu relativno mala dijagonala zaslona, nemogućnost instaliranja na zid kao i visoka cijena (oko 10.000 kn).

Ključne riječi

Komentara 2

SO
SokoOkolovo
09:01 16.12.2020.

Mislim da bi mi ovaj Sero pasao u zahodu...

Avatar lijevipokvarenibrisač
lijevipokvarenibrisač
17:31 17.12.2020.

Meni je važnije da sam ove godine pročitao sedam kvalitetnih knjiha. Ni u jednoj nije ništa pisalo o Sero ili njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije