Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIMI EMOJI

Isprobali smo najzabavniju opciju novih Samsungovih Galaxy S9 mobitela

Foto: Danijel Lijović
1/8
25.02.2018.
u 23:46

Svaki dobar AR emoji kreće - snimanjem selfija

Odmah nakon svjetske premijere nove flagship serije Samsungovih pametnih telefona dobili smo priliku isprobati Galaxy S9 i Galaxy S9+.

Luksuzni i blještavi ekrani i dalje su iznimno atraktivni i ostaju Samsungov zaštitni znak. Ono, što nas je sada zanimalo je isprobati Samsungov odgovor na Appleove Amojije, kao i poboljšanu verziju vrlo usporenog videa.

Snimanje personaliziranih karikatura u vidu popularnih emojija vrlo je zabavno, iako vam je potrebno nekoliko snimanja da uđete u štos. Samsung je već i prije koristio filtere koje podsjećaju na Snapchat, a sada su uveli posve prilagodljive emojije kojima upravljate svojim gestikulacijama i glasom i potom ih možete snimiti i poslati u chatu.

Kad se otvori kamera treba izabrati opciju AR emoji, zatim pri donjem dijelu ekrana izabrati "Make new emoji". Svaki dobar AR emoji kreće - snimanjem selfija. Napravite otkačenu facu, snimite se, a potom možete birati između vrste kose, tona kože, nekoliko vrsta odjeće koja opako vuče na hipsterske varijante, a možete birati i između nekoliko vrsti naočala. 

Kada dovršite podešavanje svog profila možete svoj emoji snimiti za kasnije upotrebe. Ovime posao nije gotov, nego ste tek snimiti "template", a preostaje vam još snimiti poruku "obučeni" u taj emoji.

Foto: Danijel Lijović

Ako ste već snimili nekoliko svojih verzija, možete na dodir izabrati u kojem ruhu želite snimati. Stisnite snimanje i nastupajte! Preporučujem da snimate prvo kratki video dok se malo ne naviknete i ne oslobodite... I to je to, sada ste spremni podijeliti emoji video s prijateljima...

Efektan je i video u super usporenoj varijanti. Nova Galaxy serija snima puno izražajniji  sporiji video, nego što je bilo na Galaxy S8 koja je snimala 720 kadrova u sekundi. Sada je to 960 kadrova u sekundi.

No, tijekom snimanja u takvoj varijanti neće cijeli video biti u jako usporenoj varijanti. Ali, možete namještati u kojim trenucima da se uključi taj efekt.

Isprobali smo i opciju trenutnog prevođenja: 

Foto: Danijel Lijović

U prvom trenutku Galaxy S9 preveo je "Product expert" u "Stručnjak za proizvod", te "Galaxy" u "Galaksiju", a trenutak poslije odučio je Galaxy ostaviti u originalu što je dobar izbor. I prijevod je doista stigao iznimno brzo, praktički odmah.

1/12
Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
05:06 26.02.2018.

Katastrofa. Vi u VL bi trebali ovaj puta angažirati nekog informatičara da vam popravi i napravi novi site. Pokušavam pokrenuti video koji ste postavili na ovoj stranici i ne mogu. Imama iPad Pro i nemam problema ni sa kim, osim sa vama. Kada već govorite o tehnologije nije baš reprezentativno imati ovako nazadno sučelje..

MA
Maxim007
06:50 26.02.2018.

Ja imam samo 40g. a čini mi se da je moje djetinjstvo bilo na nekom drugom planetu.

Avatar jest
jest
01:05 26.02.2018.

U svijetu prepunom neizmjerne bijede i jada te gladi, žeđi, bolesti i ratova, ne postoji ništa odurnije i sramotnije od kupovanja izuzetno skupih mobitela poznatih robnih marki koji cijenom prelaze 1800 kn. Dragi moji katolici, humanitarci, ljudi, to je grijeheh koji vapije u nebo i osuđuje čovjeka više negoli išta drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije