Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, Bing...

iPad se još ne prodaje u Europi, ali ga zato ima u našim oglasnicima

iPad bookstore
Flickr CC
02.05.2010.
u 17:35

Mladić iz oglasnika: Otvorit ću ga pred vama. Bude li problema, vratite ga. Cijena? Sitnica – 4700 kuna

iPad, Appleova verzija tablet računala, može se kupiti u Hrvatskoj, i to preko oglasa na internetu.

Iako se taj uređaj, kojemu tepaju kako je mješavina prijenosnika, pametnog telefona i uređaja za igru i iščitavanje elektroničkih knjiga i magazina, ne može kupiti ni u jednom europskom ovlaštenom dućanu, na crno se može nabaviti za čak 4700 kuna.

Kako bismo provjerili tko su prodavatelji tog poželjnog Appleova uređaja, nazvali smo brojeve telefona u oglasnicima. Uglavnom mladići čiji glas odaje srednje dvadesete godine.

– Potpuno je nov, nikad isprobavan. Ako se bojite prijevare, kliknite niže na stranici pa ćete vidjeti da ja prodajem puno stvari – trguje pristojan mladić.

– Može na rate? – pitamo.

– Ne, samo gotovina. Možemo se naći u Zagrebu, ja ga pred vama otvorim. Bude li kakvih problema, vi uređaj vratite, a ja vam vratim novac – obećava.

Nazvali smo na desetak oglasa koji nude taj uređaj, baš nijedan nije nikad otvaran ni korišten, a na pitanje odakle im, mladići odreda odgovaraju kako su ga dobili na poklon od sestre ili prijateljice koja uglavnom živi u New Yorku.

– Moram priznati da je super osjećaj kad držite bebicu u rukama, lagana energija struji bićem, ma što da vam kažem, dobiven je na poklon, meni ne treba – nudi pak drugi mladić.

– Nema šanse da vam ne treba, zašto ga prodajete? – navaljujemo.

– Pa ja imam njih još par – odgovara.

Uređaj koji omogućuje iščitavanje novina i elektroničkih knjiga preko oglasa može se nabaviti za najveću cijenu od 6500 kuna. On pak ima 32 gb.

– Kupio sam ga u Americi. Ako ćete ga kupiti, vidimo se oko srijede u Zagrebu – nudi pak treći mladić.

Ključne riječi

Komentara 8

UN
unknown99
20:49 02.05.2010.

Katastrofa je koliko su nabili cijenu.Uredaj stoji 499 dolara, a oni ga prodaju za 1000.No eto trgovina pod pultom kod nas dobro ide pa onda i oni dobro dilaju prodajuci price kako su to razni pokloni, a njima bas eto ne treba. Po toj cijeni svakako ga ne bih uzeo, ako bi uopce i uzimao...i tih 500$ je puno za nas standard..

OB
-obrisani-
01:14 03.05.2010.

Ma daj ljudi, šta će vam ta \"karamba,\" sad su vam smanjili i laptope da ih možete staviti i u đep, i već preko noći više nisu dovoljni, navodno vam jako treba ta karambita, i spremni ste kampirati ispred dućana \"mješovitom robom\" za tu dasku, misleći da ste in, kao i oni \"van,\" u stvari podređujete se ulozi ovce koje nisu niš drugo nego brojke u marketinškim statstikma tih kompanija, čiji članovi će jedni drugima čestitat i trljat ruke radi uspješnog navođenja mase na njihovu karambu, i koji će vam isisati vaš novac a da nećete ni znat zašto baš morate kupit tu ploču. Saćuvajte vaš novac, i lijepo se provedite.

SA
Sankotronic
22:32 02.05.2010.

Cijena jest napuhana, ali kad se počne kod nas legalno kupovati sigurno će biti skuplje od 499 USD. Uostalom i u SADu je ta cijena zapravo veća za porez :-) Ja jedva čekam da ga kupim, ali dolazi u obzirr samo na legalan način u trgovini sa računom i garancijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije