Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNAČAJNA ULOGA

Internet pomaže u hvatanju najtraženijih europskih bjegunaca

Europe's most wanted
Foto: Youtube Screenshot
1/2
29.07.2016.
u 13:50

Stranica koju je stvorila Europska mreža timova za aktivno traganje, uz pomoć Europola, daje informacije o profilu bjegunaca uz pojašnjenje za koje su kazneno djelo osuđeni ili osumnjičeni

Šest mjeseci nakon lansiranja web stranice europskih najtraženijih bjegunaca "Europe’s Most Wanted Fugitives" 14 bjegunaca za kojima su tragale članice EU uspješno su stavljeni "iza rešetaka", a osam ih je, prema policijskim podacima, uhićeno zahvaljujući pomoći građana i 'online' platforma.

"U najmanje osam slučajeva uhićenja, traženje pomoći javnosti i 'online' platforma odigrali su značajnu ulogu u lociranju i uhićenju kriminalaca u bijegu", kažu u MUP-u.

Podsjećaju da je riječ o namjenskoj web stranici (www.eumostwanted.eu) na kojoj javnost može doći do informacija i pomoći policiji u traganju za najtraženijim europskim bjeguncima.

Stranica koju je stvorila Europska mreža timova za aktivno traganje, uz pomoć Europola, daje informacije o profilu bjegunaca uz pojašnjenje za koje su kazneno djelo osuđeni ili osumnjičeni.

ENFAST je mreža policijskih službenika iz 28 zemalja članica Europske unije i pridruženih država, specijaliziranih za poduzimanje žurnih i brzih akcija za lociranje i uhićenje bjegunaca.

"Zahvaljujući povećanoj pozornosti medija oko ovog projekta te informacijama koje su bile dostupne javnosti, policijski službenici diljem Europe bili su u mogućnosti locirati osam bjegunaca objavljenih na web stranici, od čega ih je šestero locirano u zemlji različitoj od one u kojoj su inicijalno bili traženi.

Ukupno je 14 bjegunaca uhićeno. U odnosu na originalni popis bjegunaca iz siječnja, njih 28 je i dalje u bijegu", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

>> Izum mladih Osječana: Naš pametni tuš ima i 4G internet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije