Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODJEKNULO U TECH SVIJETU

Infobip ima novu akviziciju: Preuzeo najveći developersku konferenciju u ovom dijelu Europe

10.04.2021.
u 09:19

Vodnjanski je IT gigant napravio vrlo važnu akviziciju preuzevši najveću konferenciju za developere u jugoistočnoj Europi. Vijest je objavio i utjecajni portal TechCrunch

Najnovija akvizicija Infobipa je Shift konferencija. Riječ je o događaju koji godišnje u Splitu okuplja mlade developere kojima govore najvažniji ljudi IT industrije te je najveći svoje vrste u jugoistočnoj Europi s nekih 3.000 izravnih sudionika i oko 10.000 onih koji pristupaju virtualno. Tu su također i konferencije o umjetnoj inteligenciji te fintechu, primjeni tehnologija u financijskom i bankarskom tržištu. Infobip akvizicijom konferencije Shift najavljuje strateški pomak u svom poslovanju stavljajući u fokus developere.

Akvizicija za Infobip znači organizaciju vlastite Infobip Shift konferencije, ali i platformu za područje poslovanja kojim će se baviti potpuno novi Developer Experience odjel. Jedna od glavnih zadaća ovog odjela bit će stvaranje najveće globalne developerske konferencije i to u Hrvatskoj, što će našu zemlju dodatno pozicionirati na IT karti svijeta.

Ivan Burazin, osnivač i CEO tehnološke konferencije Shift, ujedno je imenovan članom Uprave za developersko iskustvo (Chief Developer Experience Officer) u Infobipu. Akvizicija će ujedno omogućiti širenje Infobip Shift konferencije u svijetu, prvo u SAD-u, a potom i u Latinskoj Americi te jugoistočnoj Aziji, što će definitivno značiti transformaciju uspješnog regionalnog igrača u globalnog. To su najvažnije crte koje su za nas istaknuli u Infobipu a još informacija o akviziciji dali su nam Izabel Jelenić, suosnivač i tehnički direktor Infobipa te Ivan Burazin koji, dakle, postaje član Uprave za developersko iskustvo u Infobipu.

- Radi se o klasičnoj akviziciji u kojoj Shift organizacija, kao i sva prava, brend i logotip postaju dio Infobipa, a Shiftov vrhunski tim postaje dijelom Infobip obitelji. Sama konferencija će od sada nositi naziv „Infobip Shift“. Ono zbog čega nas ovaj trenutak posebno veseli jest autonomija u nastavku produkcije samog eventa i sadržaja, stoga svi posjetitelji mogu očekivati jednaku atmosferu kao i do sada. S druge strane, konferencija će sada imati i financijsku i logističku podršku globalno uspješne i prepoznatljive kompanije jednoroga, a što će nam omogućiti da možemo krenuti u organizaciju nečega na takvoj razini o kojoj smo prije samo sanjali, rekao nam je Ivan Burazin. Izabel Jelenić istakao je kako će ova akvizicija omogućiti objema kompanijama nove ekspertize i poslovne mogućnosti u području organizacije tehnoloških konferencija.

- Infobipu je cilj pomoći u podizanju konferencije na još jednu dodatnu razinu, pogotovo po pitanju produkcije, a sve kako bi se smanjila kompleksnost organiziranja, ali i ono najvažnije – unaprijedilo iskustvo praćenja i sudjelovanja, bilo da govorimo o nekim budućim online ili offline izdanjima konferencija. Cilj nam je zajedno vrlo uspješnu i prepoznatljivu regionalnu pretvoriti u vodeću svjetsku developersku konferenciju. Osim toga, Ivan u svojoj novoj ulozi kao član Uprave Infobipa za developersko iskustvo vodit će potpuno novi Developer Experience odjel u kojemu će fokus biti na raznim internim i eksternim inicijativama usmjerenima prema osnaživanju developera i developerske zajednice, rekao je suosnivač Infobipa. Nastavio je kako je Infobip akvizirao cijelu Shift franšizu koja pod Ivanovom vodstvom već više od 10 godina vrlo uspješno organizira developerske, fintech i AI konferencije.

- Također, ovime se Ivan pridružuje Infobipu kao član Uprave za developersko iskustvo (Chief Developer Experience Officer) zajedno s cjelokupnim Shift timom kojeg vodi i koji će uz podršku cijelog Infobipa nastaviti raditi kako su radili i do sada. Drago nam je da je naše dugogodišnje poznanstvo i suradnja s Ivanom sada dobila jedan odličan nastavak kojemu se veselimo i koji će svima biti jak vjetar u leđa za dalje, rekao je Izabel Jelenić. Jasno je kako pandemija uvjetuje cijeli niz stvari oko organizacija masovnih događaja, no Burazin je optimističan oko nove konferencije zakazane za rujan.

- Ako situacija s pandemijom koronavirusa dopusti, najveća promjena bit će sama veličina konferencije. Ove godine planiramo jednu sasvim novu, senzacionalnu razinu – developersku konferenciju koja će biti još veća od bilo kojeg izdanja Shifta do sada, na tri odvojena stagea. Cilj nam je jednoj takvoj offline konferenciji u Hrvatskoj dati pravu svjetsku dimenziju, rekao je novi član uprave Infobipa koji najavljuje kako će Shift konferencija sada izrasti u više događaja.

- U planu nam je organizacija više događaja, no ono što želimo i prema čemu gledamo je konferenciju u Hrvatskoj dići na samu svjetsku razinu u svim aspektima – od produkcije do samih gostiju, nakon čega bismo taj recept replicirali diljem svijeta. Idući korak bila bi konferencija na tlu SAD-a te nakon toga jugoistočna Azija i Latinska Amerika. Dakako, ekipa oko Shifta će sigurno asistirati Infobipu u događajima koje će tvrtka sama organizirati jer Shift ima vrhunski tim stručnjaka po pitanju organizacije konferencija, rekao je Burazin.

 

Primorsko-goranska županija ide u strogu karantenu: Zatvaraju se ugostiteljski objekti, škole prelaze na online nastavu

Komentara 1

RO
Rokijana
21:11 10.04.2021.

Opet odlične vijesti. Posebno mi je drago ča je Infobip prepoznao potencijal Splita izvan dosadašnjih okvira. Taj mediteranski biser, gotovo uništen 80ih u galopirajućem razvoju za mediteran neprimjerenih industrija, ima šansu da se regenerira putem informatičkog sektora. Samo neka sadada splićani, nakon turizma, iskoriste priliku pruženu im iz Istre i bit će to savršeni grad za rad i život. Još jednom pohvale vizionarima iz Vodnjana. Iako im to nije niša, nadam se da u budućnosti neće skroz zaobići digitalnu medijsku industriju, prvenstveno po pitanju TV prava, jer hrvatska tu zaista tone, a mogla bi biti močna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije