Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNA EUFORIJA

Imamo već snimku finala Hrvatska - Francuska! U robotskoj verziji...

Foto: Promo
1/11
12.07.2018.
u 17:46

Zanimljiva reakcija na sjajne igre hrvatske reprezentacije stigla nam je i iz hrvatskog startupa STEMI

Nogometna euforija danima već trese cijelu Hrvatsku. Kako i ne bi kada hrvatski nogometaši tako hrabro i snažno kroče najelitnijim natjecanjem na svijetu. Navijaju svi pa i oni za koje na prvi tren ne biste pomislili da su vatreni navijači. 

Zanimljiva reakcija na sjajne igre hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji stigla nam je i iz IT sektora - odnosna hrvatskog startupa STEMI, koji je poznat po svojim šesteronožnim robotima. Dobili smo snimku simulacije Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske. 

Tko pobjeđuje pogledajte u videu! Ali, ne trebate sumnjati, samo je jedan točan odgovor...

Više o ovim robotima rekao nam je Marin Trošelj iz STEMI-ja:

- Radi se o atraktivnom šesteronožnom robotu koji u STEMI-jevom kompletu dolazi u dijelovima zajedno s dodatnim materijalima potrebnim za izradu robota te pristupom virtualnom laboratoriju u kojem djeca (i svi koji se tako osjećaju) zajedno sa STEMI inženjerima prolaze kroz pravu tehnološku avanturu izrade robota. Bogata video edukacija iz dizajniranja robota, elektronike i programiranja čini ovu avanturu interaktivnom, zabavnom i izazovnom te djecu uči tehnologijama budućnosti. Robot se može programirati da pleše, igra nogomet, reagira na dodir a uz pomoć 6 RGB ledica može ga se pretvoriti u nogometnog navijača ili igrača. 

No, može li se robot oporaviti brzo kao Mandžukić ako ga uhvati bug ili grčevi kao našeg Super Marija?

- Teško se oporaviti kao Super Mario, ali dok ima struje nebi trebalo biti grčeva :) Vjerujemo da Super Mario moze više trčati bez struje od našeg robota.

Znaju li Francuzi da su ih STEMI-jevi roboti snimili i da znaju sve njihove tajne?

- Francuzi ni ne slute sto ih čeka. A STEMI roboti su s Dalićem razradili taktiku za sigurnu pobjedu xD

Dakle, nogometna euforija je defitnitivno zahvatila i IT zajednicu?

- Rekli bi da je nogometna euforija zahvatila cijelu Hrvatska pa tako niti IT zajednica nije ostala imuna. Mi smo odlučili dati potporu vaternima tako da im pokažemo posebnu taktiku protiv Francuza, a ako funkcionira sa robotima funkcionirat će i na terenu - zakljućuje Trošelj.

VIDEO Ovako se slavilo u hrvatskoj svlačionici:

Komentara 2

TR
trabant7
21:22 12.07.2018.

Finale, Cro-Fra 1:0

SR
SrbinVranje
00:01 15.07.2018.

Ja sam srbin sa juga Srbije i proslavicemo i kod nas pobedu Hrvatske nad Francuskom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije