Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORTNITE mi je v žepu

Igra zbog koje se raspadaju brakovi stigla i na Android

Fortnite
Foto: Promo
15.10.2018.
u 20:27

Pravdajući se željom za izravnom komunikacijom s korisnicima zaobišli su Google Play, pa se igra skida direktno s web stranice

Eh, koliko je vremena prošlo od famozne Nokijine “zmije” koja je bila pojam zarazne mobitelske igre. U međuvremenu su ti mali džepni strojevi postali moćniji i od brojnih kućnih računala, pa je logično da sve više modernih igraćih blockbustera ubrzo nakon lansiranja na tradicionalnim platformama poput PC-ja ili PlayStationa dobiva i svoje mobilne inačice.

Igrača 125 milijuna

U svijetu igara posebno mjesto odnedavno zauzima Fortnite, globalni fenomen i prava tvornica novca teška oko osam milijardi dolara, kojemu je samo u ovoj godini broj igrača porastao s 20 na nevjerojatnih 125 milijuna, a prema podacima objavljenima u američkom Men’s Healthu, u prvih 10 mjeseci 2018. navodno je prouzročio i više od 200 registriranih razvoda brakova.

Zbog toga ne čudi ogroman “hype” oko džepne verzije Fortnitea koja je od travnja dostupna korisnicima iPhonea, a u međuvremenu se kao privatna beta pojavila i na android uređajima, počevši sa Samsungovim Galaxy Note 9. Mnoge je sada obradovala vijest da je beta-verzija mobilnog Fortnitea upravo postala dostupna i korisnicima drugih mobilnih uređaja koji koriste android operativni sustav, naravno uz pretpostavku da njihov hardver može pogoniti tu popularnu igricu.

Njezina najnovija verzija može se skinuti izravno s web stranice Fortnitea, a na Google Play zasad ne planiraju dolaziti.

Direktor Epic Gamesa Tim Sweeney objašnjava da njegova tvrtka želi njegovati “izravnu komunikaciju s korisnicima”, a tehnički slabije potkovanima instalacija je olakšana mogućnošću skeniranja QR koda koji pokreće besplatni download igrice izravno na mobilni uređaj.

Besplatna, ali na prodaju

– Sjajna je stvar vezana uz internet i digitalnu revoluciju što fizičke trgovine i posrednici više nisu potrebni – rekao je dodajući kako bi rado zaobišli i Apple Store, no šminkerski tehnološki div trenutačno ne dopušta tu opciju.

Ta je izjava zanimljiva u kontekstu aktualne najave da će Fortnite, otpočetka reklamiran kao svima dostupna i besplatna igra (iako vam omogućava mikrokupnje unutar svojeg sustava), gamerima uskoro biti na raspolaganju i u fizičkom obliku. Radi se o posebnom izdanju Fortnite: Deep Freeze Bundle za koji ćemo u trgovinama izdvojiti oko trideset eura. Zato je od floskule o “neposrednoj komunikaciji s igračima” vjerojatnije da Epic Games nije želio dijeliti profit ili na bilo koji način raditi kompromise u svojem poslovnom planu, pa makar to značilo zaobilaženje Google Playa kao jedne od dviju najjačih mobilnih trgovina aplikacijama.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 4

ME
Menjik
22:29 15.10.2018.

ako se djeca s 10-16 godina u braku, onda da, raspadaju se brakovi zbog igre.

GR
grebza
21:57 15.10.2018.

Danas svi bulje u telefone, tablete i računala. Nitko više ne priča, ne sastaje se s nekim, ne razmjenjuje mišljanja oči u oči. Ljudi se pretvaraju u virualne nepokretne ovce koje više ne znaju misliti svojim glavama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije