Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budućnost je stigla

I Leonardo Da Vinci bi ga koristio: jedan od najboljih mobitela je upravo postao još bolji

Samsung Note 10+
02.10.2019.
u 14:25

Samsung Note 10+ je bez sumnje, jedan od najboljih pametnih telefona ikada

Sada već davne 2011. godine, Samsung je lansirao prvi Galaxy Note, model koji je napravio svojevrsnu revoluciju na tržištu. Tijekom godina se profilirao kao telefon koji može sve, a nerijetko je bio izbor poslovnih ljudi zbog svojih odličnih performansi i mogućnosti da zamijeni više uređaja.

Zadnja generacija nije samo bolja, brža i ljepša od prethodnih, Samsung Galaxy Note 10+ je najbolji i najkompletniji model do sada, koji svojim mogućnostima odskače od konkurencije i nameće se kao idealan odabir za sve, ne samo poslovnjake i one koji žele najbrži chipset u mobitelu.

Baš kao i Galaxy S10 serija, Note 10 je prošao dizajnersko „osvježenje“ pa je tako ekran veći nego ikad, a prednja kamera je smještena centralno pri vrhu, bez zuba, i užitak je gledati sadržaj na zaslonu. Note10+ je i tanji u odnosu na prethodne serije pa je cijeli uređaj elegantniji i vizualno impresivniji u odnosu na prije.

Baš kao i Note 9, nastavlja se tradicija najboljih zaslona u Note seriji. Dynamic AMOLED display izgleda odlično, odličnog kontrasta i boja, a pomoću HDR-a će i najtamnije scene vaše omiljene serije biti pune detalja.

Taj savršeni ekran ustvari krije i jedinu pravu boljku ovog uređaja, a to je upravo veličina koja će nekima biti prevelika za korištenje jednom rukom. Ta veličina nosi sa sobom i veću masu u odnosu na manje modele, ali s obzirom na to da se radi o manje od 200 grama, ne možemo reći da je mobitel pretežak. Međutim, malo tko će to uzeti kao zamjerku ovom telefonu jer baš ta veličina i elegancija ono što ga čini posebnim i zbog čega će ga korisnici kupovati.

Uređaj radi bez ikakvih trzaja ili zastoja, što se i očekuje od tako moćnog chipseta, te korisnici mogu biti sigurni da će investicijom u ovaj uređaj biti mirni idućih par godina.

Kamera je praktički nepromijenjena u odnosu na Galaxy S10, što je dobra stvar, jer se radi o vrhunskoj kameri, međutim vidi se da su ju u Samsungu još malo doradili. Boje su prirodne, a HDR je u našim testovima ispao puno realniji nego do sada, s više kontrasta i sačuvanih detalja u ekstremnim situacijama, npr. oblacima i sjenama.

I za kraj, tu je S Pen. Iako je svaka serija do sada imala taj mali stylus, ova generacija u sebi ima ugrađen žiroskop čime je omogućeno upravljanje telefonom određenim pokretima. To neće promijeniti način na koji koristite Note 10+, ali će svakako olakšati neke situacije, pogotovo ako koristite uređaj za prezentacije ili streamanje na TV. I dok prosječan korisnik neće primijetiti razliku, digitalni kreativci i umjetnici će svakako cijeniti poboljšanja koja je Samsung napravio na S Pen i vidimo kako će već ubrzo Note 10+ zamijeniti olovku i papir, pa čak i grafički tablet za neki brzinsku skicu ili ideju.

Sadržaj omogućio Samsung

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije