Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVEROSTRUKA KAMERA

Huawei želi nazad u Europu: U Beču predstavili novi mobitel Huawei nova 9

Huawei nova 9
Foto: Huawei
1/13
21.10.2021.
u 16:06

Huawei nova 9 novi je pametni telefon koji je ova kineska kompanija danas predstavila na europskom tržištu, uključujući i Hrvatsku. Huawei je u Beču održao veliki medijski event, jedan od njihovih prvih takvih događaja u Europi u posljednjih nekoliko godina, kojim se ova kompanije ponovno namjerava nametnuti europskim korisnicima.

- Nismo stali u posljednjih 18 mjeseci. Nastavili smo ulagati u razvoj i inovacije. I dalje smo posvećeni kreiranju premium uređaja za sve naše korisnike. Surađujemo s lokalnim partnerima i brinemo za sigurnost naših korisnika. Naš biznis nosivih uređaja porastao je za 91 posto, a PC računala za 27 posto. Kažu nam da imamo sada brojke samo u Kini, ali mi imamo preko 42 milijuna Huawei ID korisnika u Europi, izjavio je u Beču Derek Yu, predsjednik Huawei Consumer Business Groupe za regije Srednje istočne Europe, Nordijske i Kanadske regije.

Nova 9 nudi novi sustav kvalitetnih kamera, čipseta i baterije, sve zapakirano u elegantnom dizajnu. Stražnja kamera koja je nazvana Ultra Vision sklop je od četiri objektiva koji uključuju glavnu kameru od 50 megapiksela koja propušta puno svjetla (f/1.9), ultraširokokutnu kameru od 8MP, dubinsku kameru od 2MP i makro kameru (4cm). Huawei ovdje iskorištava i obradu fotografija iz svojih premium modela.

Foto: Danijel Lijović

Huawei je i inače dugo već poznat po odličnim fotografijama u uvjetima slabijeg osvjetljenja, a ovaj sklop kamera nastavlja taj trend. Nove značajke za noćno fotografiranje nazvali su Super Night Shot, a dodali su i zasebnu opciju za snimanje portretnih fotografija noću, kao i značajku za noćno snimanje selfie videa. Na papiru impresivno zvuči i 32 MP selfie kamera s 4K rezolucijom (i 4K selfie video). Nova 9 podržava i istovremeno snimanje s prednjom i stražnjom kamerom. 

Huawei nova 9 ima zaslon od 6,57 inča s brzinom osvježavanja od 120 Hz. Ekran je zaobljen na rubovima, a Huawei korisnicima daje godinu dana besplatne garancije na zamjenu ekrana u slučaju razbijanja.

Foto: Huawei

Mobitel je tanak 7,77 milimetara i teži 175 grama. U kućištu je baterija velikog kapaciteta od 4300 mAh, a uz tehnologiju superbrzog punjenja iz Huaweija tvrde da se mobitel za već 15 minuta napuni do 53 posto baterije, a do 100 posto za samo 38 minuta. 

Zanimljivo je da motor ovog novog mobitela nije kineski čipset, nego 6-nanometarski Snapdragon 778G 4G. Kao i ostali Huawei mobiteli i ovaj nema Android operativni sustav niti predinstalirane Googleove servise, nego koristi Huaweijev vlastiti operativni sustav EMUI 12 i AppGallery za skidanje aplikacija. 

Huawei nova 9 je u Hrvatskoj dostupan u prednarudžbi, a u prodaji je od 2. studenoga po preporučenoj cijeni od 3899 kuna. 

Huawei je u Europi postao poznat po mobitelima iz P serije te Mate seriji, ali u zadnje dvije godine na europskom tržištu imaju manji doseg otkako više nemaju Android i Googleove servise pa u Europi šire ponudu i laptopima, tabletima i pametnim satovima, a sada žele povratiti dio korisnika i zaintrigirati ih za novi mobitel Huawei nova 9.

Huawei je istovremeno europskom tržištu predstavio i uređaje Watch GT 3 pametni sat (329 i 349 eura) te luksuzne Huawei FreeBuds Lipstick bežične slušalice (249 eura).

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije