Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVNI REZULTATI

Huawei prodao čak 26% pametnih telefona više nego u 2018. godini

Huawei
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
16.10.2019.
u 15:08

Huawei je u prva tri tromjesečja ostvario prihod od 86,01 milijardi dolara, što je više za čak 24.4 % više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Kineski proizvođač telekomunikacijske opreme Huawei objavio je danas poslovne rezultate za treće tromjesečje ove godine. Kako ističu, Huawei je u prva tri tromjesečja ostvario prihod od 86,01 milijardi dolara, što je više za čak 24.4 % više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. 

Ove godine Huawei je lansirao Super Uplink tehnologije koja predstavlja pojednostavljenu i još inteligentniju mrežu, te je potpisao više od 60 komercijalnih ugovora za izgradnju i implementaciju mreže nove generacije s vodećim svjetskim teleoperaterima diljem Europe, Azije i Latinske Amerike.

Isporučili su više od 400.000 5G baznih stanica na globalna tržišta dok proizvodnja i opskrba Huaweijeve optičke transmisije, komunikacije i IT proizvoda kontinuirano raste. 

Foto: Reuters/PIXSELL

 
Pokrenuta je Huawei Horizon Digital Platform – konvergiranu, otvorenu i učinkovitu plaformu pomoću koje Huawei želi surađivati s kupcima i partnerima na izgradnji temelja za digitalni svijet, sudjelujući u transformaciji vrijednoj više trilijuna američkih dolara.  Navedena platforma pomoći će raznim sektorima poput vlade, javnih poduzeća, financija i prometa kako bi ubrzali svoj progres.

Razvoj Huaweijevih usluga u oblaku također se ubrzao. Naime, u trećem tromjesečju, Huawei je objavio svoju računalnu strategiju i lansirao Atlas 900, najbrži svjetski AI klaster. Prodaja pametnih Huaweijevih telefona kontinuirano raste na globalnoj razini, a isporuka je u prva tri tromjesečja premašila 185 milijuna jedinica, što predstavlja godišnji porast od čak 26%.

- Vidljiv je rast u segmentu računala, tableta, pametnih ekrana Vision i ostalih nosivih gadgeta. Huaweijev ekosustav je čvrst i usredotočuje se na potrošače kojima pruža besprijekorno, jednostavno i inteligentno iskustvo u svim scenarijima. Ekosustav  Huawei Mobile Services također se brzo razvijao do trećeg tromjesečja, a obuhvatio je više od 170 zemalja i regija te više od milijun profesionalnih programera - navodi se u priopćenju Huaweija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije