Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI GADGETI

Huawei predstavio jaki i skupi laptop kojim izaziva Apple

Huawei
Foto: Danijel Lijović
25.02.2018.
u 18:56

Predstavljeni su laptop MateBook X Pro (13,9'') i tableti MediaPad M5 (u veličinama 10,8 i 8,4 '')

Huawei je na MWC sajmu objavio da je oborio svoj rekord u prodaji pametnih telefona. Lani su prodali 153 milijuna mobitela. No, u Barceloni se nisu fokusirali na nove smartphone modele, nego na laptope i tablete. 

Predstavljeni su laptop MateBook X Pro (13,9'') i tableti MediaPad M5 (u veličinama 10,8 i 8,4 ''). Iako su tek lani objavili svoj prvi laptop - MateBook X, Kinezi već imaju velikih ambicijama, što potvrđuje osnaženi MateBook X Pro koji po specifikacijama, ali i po cijeni izaziva najjačeg suparnika - Apple! Huawei tvrdi da su uz Microsoftovu podršku stvorili najbolji Windows laptop u kategoriji od 14 inča. 

MateBook X Pro ima FullView zaslon koji koristi čak 91 posto površine, a ima rezoluciju ekrana 3000X2000 piksela. Laptop odaje dojam impresivnog uređaja, ima lijepo dizajnirano i u ruci ugodno metalno kućište. Teži samo 1,33 kilograma, a nešto je tanji od slavnog rivala Appleovog MacBook Pro 13'' (na najtanjem dijelu visina je 4,9 mm, a na najdebljem 14,6 mm). Ekran podržava i dodir. 

- Iako je jako tanak, to ne znači da smo žrtvovali snagu našeg laptopa. Ima 40 posto brži procesor u odnosu na prethodni model, tu je i pametni sustav hlađenja koji omogućava 20 posto bolju učinkovitost - hvalio je svoj novi uređaj Huaweijev direktor Richard Yu. Laptop dolazi u dvije boje koje su nazvali svemirskom sivom i mističnom srebrnom. Trebala bi ga odlikovati i odlična baterija koja obećaje 12 sati puštanja videa ili 14 sati uredskog rada. Baterija se i brzo puni, a po specifikacijama moguće je već za pola sata punjenja dobiti 6 sati rada. 

Upali se za samo 9 sekundi (od potpuno ugašenog) te za samo 1,9 sekunde u "sleep modeu".  Tipkovnica ima pozadinsko svjetlo i otporna je na eventualnu nezgoda s prolivenog vodom. Impresivno zvuči i obećanje da uz pomoć tehnologije Huawei dijeljenja je moguće prebaciti 1000 fotografija s mobitela na laptop za samo 3 minute ili 1GB videa u samo 1 minuti.  Laptop ima i 4 zvučnika, ali i 4 mikrofona pa je idealan za rad u uredu ili na poslovnim sastancima pa nije bitno s koje strane laptopa sjedite na sastanku. 

Uz suradnju s Microsoftom ugrađen je i prevoditelj koji funkcionira i kada laptop nije spojen na internet. No, sve ove zanimljive opcije dolaze i s visokom cijenom - novi laptop stoji od 1499 do 1899 eura! Huawei je predstavio i novu seriju svojih tableta MediaPad M5 sa 2.5D staklenim zaslonom 2K rezolucije. Dostupan je u veličinama od 8.4 i 10.8 inča, a Huaweijeva Histen tehnologija daje 3D zvuk 10.8-inčni Huawei MediaPad M5 Pro dolazi s olovkom Huawei M-Pen koju karakterizira visoka osjetljivost na pritisak kako bi se olakšalo crtanje, unos bilješki te korištenje aplikacija...

 

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije