Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEĆI IZBOR

Huawei P9 Lite – kineski adut srednje klase i u Hrvatskoj

Huawei
Foto: Huawei
1/2
15.08.2016.
u 10:37

Korisnici sve više traže jeftinije varijante kvalitetnih smartphonea koji polako počinju konkurirati skupim najjačim popularnim modelima i brendovima

Veliki kineski brend Huawei sve više širi svoju ponudu i u Hrvatskoj. Osim povoljnog Honor 7 Litea, na hrvatskom tržištu je i P9 Lite, Huaweijev adut srednje klase.

P9 Lite napravljen po uzoru na najjači Huaweijev model P9, ali je puno povoljniji s cijenom od 2300 kn.

Ima 5,2-inčni full HD zaslon (isti kao na premium P9 modelima), a zaštićen je Gorilla Glass 4 staklom. Ima bateriju jačine 3000 mAh-aPotrošnju baterije možete regulirati softverom SmartPower 4.0. Korisnik ima mogućnost ručno odabrati jednu od tri opcije – performanse, pametni ili ultraštedljivi način.

P9 Lite verzija nema dvostruku kameru kao flagship model, no trudili su se zadržati visoke standarde s P9 varijante te nudi PRO način snimanja i za fotografije i za video (PRO video flagship P9 ne sadrži). Prednja i stražnja kamera su dovoljno moćne, glavna kamera ima 13 MP, a prednja 8MP.

Kao i kod drugih modela, i ovaj mobitel također ima vlastiti Huaweijev procesor – Kirin 650. Operativni sustav je baziran na Androidu 6.0, no prilagođen u Huaweijevoj verziji na softver Emotion UI 4.1 (EMUI).

Dolazi sa 16 GB ugrađenog prostora te prostorom za mikro SD karticu kapaciteta do 128 gigabajta. Mobitel možete nabaviti u crnoj, bijeloj i zlatnoj varijanti. 

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zajgorec
18:21 15.08.2016.

koristim huawei mate 8 vrhunski proizvod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije