Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPROBALI SMO

Huawei P20 Pro ima opako dobru kameru!

Huawei P20 Pro
Foto: Danijel Lijović
1/13
28.03.2018.
u 02:07

Na prvi pogled ovaj mobitel uopće dizajnom ne zaostaje puno za zadnjim modelima iPhonea i Samsunga

Izgleda da se Huawei ne šali. Objavili su upravo seriju novih top mobitela koji na prvi pogleda osvajaju i dizajnom i moćnim kamerama. Nakon službenog svjetskog predstavljanja u pariškom muzeju Grand Palais, imao sam priliku i uživo ukratko isprobati nove mobitele P20 i P20Pro

Huawei je već s lanjskim snažnim biznis modelom Mate 10 Pro dosta unaprijedio svoj flagship sektor po snazi i dizajnu. No, sada su otišli još više naprijed.

Posebno me zanimao novi model P20 Pro (6,1 inča) koji nam prvi puta donosi konfiguraciju kamere s tri objektiva. Mobitel izgleda jako lijepo i uvjerljivo je dosad najbolji dizajn koji je stigao iz Huaweija. Kućište je izvedeno vrlo atraktivno s moderno zaobljenim rubovima, a OLED zaslon je također najbolji dosad za kinesku tvrtku koja je lani prodala 153 milijuna smartfona.

Na prvi pogled ovaj mobitel uopće dizajnom ne zaostaje puno za zadnjim modelima iPhonea i Samsunga, koji ipak zasad vode u bistrini i atraktivnošću ekrana. 

Snimanje fotografija noću konačno je uživancija, a ne strah od toga da se ništa neće vidjeti u vašem kadru:

Foto: Danijel Lijović

No, ono gdje bi ih Huawei mogao ravnopravno izazvati jest - kamera. P20 Pro ima vrlo nabrijanu kameru krcatu megapikselima (40Mp+20MP+8MP) koja snima fotografije izuzetno brzo. Dakako, nije sve samo u brojkama, ali već su prvi dojmovi vrlo obećavajući. Kadrovi se automatski fokusiraju iznimno brzo. U tome dosta pomaže sva sila umjetne inteligencije novog čipseta Kirin 970 i pripadajuće neuronske mreže koja predviđa niz mogućih situacija iz okoliša.

Bez ikakvog podešavanja postavki već su prve fotke odlične i pokazuju jaku oštrinu i veliku bistrinu detalja. 

Fotografija snimljena s trostrukim zumom modelom P20 Pro: 

Foto: Danijel Lijović

A čini se da i pompozno najavljeni zum doista obećava, na 3 puta uvećanom fotkanju fotografija se nije raspala niti pokazala šumove. Video je isto dosta bistar, ali za bolji dojam trebat će mi i konkretnije isprobavanje i testiranje. 

P20 Pro ugodnije leži u ruci, nego njegov malo širi snažni brat Mate 10 Pro, a za početak me malo smeta što je ravnina gornji dijela ekrana "probijena" selfie kamerom kako bi se dobila čim veća iskoristiva površina ekrana. Nisam ni fan povratka otiska prsta na dno ekrana. 

No, dizajn jest impresivan, a podsjeća na iPhone X. 

Prerano je i za ocjene baterije, no na tom polju Huawei je obično jak i specifikacije od 3400 mAh-a (P20) i 4000 mAh-a (P20 Pro) s tehnologijom brzog punjenja obećavaju da će se to nastaviti i s ovim modelima. 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar strazar
strazar
12:41 28.03.2018.

rece betmen i ostade ziv

MA
malmo62
00:06 05.04.2018.

prosle godine nakon 8god. bacio iphone kupio honor 8, mrak telefoni, zadovoljan, sad kupujem P20, samo jako..

BA
batman
06:32 28.03.2018.

Smeće sve osim Samsunga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije