Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOLDABLE TREND

Huawei ima novi sklopivi mobitel Mate Xs

Huawei Mate Xs
28.02.2020.
u 07:45

Kada je sklopljen, Huawei Mate Xs je pametni telefon s dva zaslona. Onaj glavni je dijagonale 6,6 inča, dok je sekundarni 6,38-inčni. Kad se otklopi, uređaj postaje 8-inčni tablet

Nakon što smo nedavno vidjeli Samsungovo lansiranje nove generacije svog mobitela preklopnog ekrana, prije nekoliko dana je i Huawei predstavio svoju drugu inačicu sklopivog mobitela - Huawei Mate Xs

Za razliku od Samsunga koji je promijenio dizajn i logiku takvog ekrana, Huawei se više odlučio za poboljšanje lanjske verzije svog Mate X foldable mobitela. Huaweijev novi uređaj Mate Xs se tako više razvlači, nego preklapa, bš kao što je to bilo i na prošlom modelu. Prema prvim reakcijama čini se da je Huawei uspio zadržati jako dobar dojam, ekran se doima vrlo atraktivno, poboljšan je mehanizam šarki, a i cijeli je mobitel jači i brži, no nije i bez mana. 

A mane su mu ponovno iznimno visoka cijena (Preporučena maloprodajna cijena za Huawei Mate Xs iznosi 2.499 eura), te nedostatak Googleovih servisa, koji još uvijek nisu dostupni na novim Huawei mobitelima zbog američke zabrane. 

Uređaj je opremljen fleksibilnim zaslonom dvoslojnog polimera. Sklopivi zaslon izrađen je primjenom Huaweijeve tehnike lijepljena dva sloja polimida s optički bistrim ljepilom. 

Kada je sklopljen, Huawei Mate Xs je pametni telefon s dva zaslona. Onaj glavni je dijagonale 6,6 inča, dok je sekundarni 6,38-inčni. Kad se otklopi, uređaj postaje 8-inčni tablet.

Pogoni ga Huaweijev vlastiti čipset Kirin 990 5G, koji uključuje i integrirani 5G modem. 

Huawei Mate Xs radi na EMUI 10.0.1 korisničkom sučelju temeljenom na Android Open Source operativnom sustavu. Huawei Mate Xs bit će jedan od njihovih prvih uređaja koji će se lansirati s AppGallery trgovinom, Huaweijevom platformom za distribuciju aplikacija koji je zamjena za Google Play platformu.

Sustav kamera s četiri objektiva je smješten u vertikalnom nizu duž bočne trake, a sadrži 40MP glavnu kameru (širokokutna, f / 1,8), ultra širokokutnu kameru od 16MP (f / 2.2), 8MP telefoto kameru (f / 2.4 s optičkom stabilizacijom) i 3D senzora za mjerenje dubine. Sustav kamera podržava kombinaciju optičke i AI stabilizacije slike za i do 30X hibridno zumiranje. Po specifikacijama podržan je ISO i do 204800 za snimanje fotografija u uvjetima slabog osvjetljenja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije