Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova tehnologija

HTC predstavio smartphone kojim upravljate stiskanjem ruba

HTC U11
Foto: HTC
1/14
16.05.2017.
u 09:59

Tehnologija Edge Sense, na primjer, omogućuje pokretanje kamere ili slanje poruka jednostavnim stiskanjem ruba

HTC je predstavio novi smartphone U11, za koji kažu da je prvi telefon na svijetu s revolucionarnom metodom upravljanja - stiskanjem ruba. Riječ je o tehnologiji koju zovu Edge Sense, a koja predstavlja "novu dimenziju u dodirnoj interakciji s telefonom".

- Jednostavnim stiskom, HTC Edge Sense omogućuje korištenje telefona na dosad neviđen, ali istovremeno jednostavan način te vam pomaže da još prirodnije uživate u svakodnevnim stvarima koje volite - fotografiranju, korištenju Facebooka ili 
pokretanju omiljenih aplikacija - kažu u HTC-u.

Edge Sense, na primjer, omogućuje pokretanje kamere ili slanje poruka jednostavnim stiskanjem ruba, a moguće je i dodatno prilagođavanje kako bi se različite funkcije aktivirale različitom vrstom stiska.

 

HTC U11 inače ima zaslon od 5,5 inča, osmojezgreni 64-bitni procesor Snapdragon 835, 4 GB RAM-a, operativni sustav Android 7.1, otpornost na vodu i prašinu IP67 te bateriju kapaciteta 3000 mAh. U HTC-u posebno ističu kamere - mobitel je na neovisnom testiranju DxOMark dobio najvišu ocjenu ikad dodijeljenu nekoj kameri pametnog telefona, i za fotke i video.  U11 ima glavnu kameru HTC UltraPixel 3 s 1.4 μm od 12 MP i prednju od 16 MP.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije