Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natjecanje iz robotike

Hrvati se iz Beča vratili sa 7 medalja

natjecanje robotičara
Foto: Jelka Hrnjić
1/2
28.04.2014.
u 23:00

Sudionicima iz Hrvatske na impozantnom uspjehu čestitali su, između ostalih, i hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota i ministrica savjetnica za kulturu u hrvatskom Veleposlanstvu u Beču dr. Zdenka Weber.

Hrvatska je na međunarodnom natjecanju iz robotike „RoboCup Austrija Open 2014“ održanom prošli vikend u Beču osvojila čak sedam medalja.

Na natjecanju je sudjelovalo 15 hrvatskih ekipa: 8 osnovnoškolskih u kategoriji Rescue A Primary, 6 srednjoškolskih u kategoriji Rescue A Secondary i jedna srednjoškolska u kategoriji Rescue B.

U kategoriji Rescue A Primary 1. mjesto osvojila je ekipa u sastavu Grgur Premec, Lovro Mlikotić i Toma Nižetić, 2. mjesto Janko Pribičević i Fran Košutić, 3. mjesto Sven Vojnović i Noa Šoić, 4. mjesto Roko Parać i Jurica Jerinić, 5. mjesto Nera i Maja Kuzminski. Prvi u kategoriji Rescue A Secondary su Matej Novosad i Frane Števanja, drugi su Filip Kuzminski i Branimir Ćaran, treći Andro Katanec, Elizabeta Tedško i Ela Černjak Kadić, četvrti Kristijan Džamonja i Filip Novosel, peti su Marija Škrtić, Josip Cvitešić i Tena i Una Šnajdar. U kategoriji Resurce B prvaci su ekipa u sastavu Ivan Kolarić i Lana Kovačević.

Uz Hrvatsku, na RoboCup Austrija Openu sudjelovali su i natjecatelji iz Slovenije, Slovačke, Italije, Portugala, Irana, Egipta i Austrije kao domaćina.

„Rezultati su odlični. Vratili smo se kući sa sedam medalja“, s zadovoljstvom je izvijestila prof. Jelka Hrnjić, dodavši: „ Austrija puno ulaže u robotiku i to već od prvog razreda Osnovne škole, a naši rezultati su daleko ispred njihovih“.

Na upit kako to, odgovor glasi: „Mi radimo vikendima i praznicima. Mi imamo bolje metode rada, bolje mentore i očito nadarenu djecu“.

Sudionicima iz Hrvatske na impozantnom uspjehu čestitali su, između ostalih, i hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota i ministrica savjetnica za kulturu u hrvatskom Veleposlanstvu u Beču dr. Zdenka Weber. 

>> Amerikanci nude milijune za hrvatskog robota, ali...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije