Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

HP predstavio novu generaciju pisača – inovativnost i nove tehnologije, uz najviše sigurnosne standarde

HP
Foto: HP
1/6
12.06.2019.
u 15:25

HP predstavio inovativni održivi pisač HP Neverstop Laser, liniju pametnih pisača i alata za uštedu vremena za male tvrtke, redefinirani portfelj OfficeJet Pro, proširivanje portfelja A3 i A4 pisača te ponudu vrhunskih sigurnosnih rješenja za distribucijske kanale

Kompanija HP Inc. u utorak je u Zagrebu predstavila svoju novu generaciju rješenja za ispise. Poseban naglasak je na novim inovativnim tehnologijama koji su inženjeri HP-a razvili za pisač HP Neverstop Laser - prvi laserski pisač bez uloška, namijenjen za male tvrtke. Nadalje, HP je predstavio redefinirani portfelj pisača OfficeJet Pro, a na konferenciji za medije najavljen je novi model poslovanja - Sve kao usluga (XaaS) uz proširivanje portfelja A3 i A4 pisača te ponudu vrhunskih sigurnosnih rješenja za distribucijske kanale.

Zvijezda prezentacije bio je HP Neverstop Laser, prvi laserski pisač bez uloška u kojem se nalazi spremnik kojeg možete dopuniti i potom reciklirati. Neverstop Laser odlikuje održivi dizajn s više od 25 posto reciklirane plastike, dok je komplet za umetanje tonera izrađen od 75 posto reciklirane plastike.

Foto: HP

HP Neverstop Laser ima jedinstven sustav punjenja tonera koje traje tek nekoliko sekundi, a s jednim punjenjem ispisati i do 5.000 stranica bez prekida. Bit će dostupan na tržištu Hrvatske krajem srpnja 2019. po cijeni od 1,899 kuna s uključenim PDV-om.

"HP je razvio ovu seriju posebno za vlasnike malih tvrtki koji imaju pune ruke posla, a osjećaju stalni pritisak da rade još više jer su njihove financije i egzistencija blisko povezani s njihovim poslovanjem", izjavila je Sara Majkić, voditeljica kategorije HP-ovih pisača i rješenja za ispis za Adriatic regiju.

„U najnovijem globalnom istraživanju utvrđeno je da gotovo 75 posto vlasnika malih tvrtki u Europi treba pisač koji se jednostavno postavlja i održava“, izjavila je Sara Majkić, voditeljica kategorije pisača i ispisnih rješenja za Adriatic regiju. „HP Neverstop Laser eliminira prekide u radu zahvaljujući inovacijama i integraciji digitanih tehnologija kako bi poduzetnici mogli pretočiti svoju strast u uspješno poslovanje“, istaknula je.

Predstavljena je nova serija HP OfficeJet Pro odlikuje se poboljšanim inteligentnim rješenjima i inovativnim dizajnom u kombinaciji s HP-ovom učinkovitošću i pouzdanošću.

Foto: HP

Kao osnovne značajke serije pisača HP OfficeJet Pro ističu se: Smart Tasks zadaci za automatiziranje skeniranja, povezanost pisača s aplikacijom HP Smart za rad bilo gdje, povezljivost putem Wi-Fi-ja, korištenje recikliranih materijala, ali i bolje korisničko iskustvo, pa čak i kad je u pitanju dohvaćanje papira iz ladica pisača.

HP je predstavio i najnoviji portfelj HP Laser koji uključuje HP Laser, HP Laser MFP, HP Color Laser i HP Color Laser MFP, najmanji pisač u razredu laserskih pisača u boji.

Serije HP Laser 100, HP Laser MFP 130, HP Color Laser150 i HP Color Laser MFP 170 bit će dostupne u Republici Hrvatskoj od početka srpnja po cijeni već od 799 HRK s uključenim PDV-om.

Nova linija pisača u portfelju HP Laser pruža povoljna rješenja za ispis koja će se sigurno uklopiti u poslovni stil malih tvrtki i omogućiti im postizanje poslovnih rezultata kojima teže. Ova serija omogućuje ispis bez previše komplikacija koji prezaposlenim vlasnicima tvrtki pruža dovoljno vremena za povećanje produktivnosti i učinkovitosti.

Prilikom razvoja nove linije pisača, inženjeri HP Inc. su kao i do sada, naglasak stavili na sigurnost ispisa i na ekologiju.

- Kada razmišljamo o hakerskim napadima, uglavnom prvo pomislimo na mrežu ili servere, ali pisači sve češće su meta napada koji mogu ugroziti i kompromitirati poslovanje kompanija, istaknula je Sara Majkić, voditelj kategorije pisača i ispisnih rješenja za Adriatic regiju tvrtke HP.

Foto: HP

Prema podacima najnovijeg HP-ovog istraživanja, dok je 83 posto sudionika zaštitilo svoja računala, 55 posto mobilne uređaje, a tek 41 posto ima zaštitu mreže, kontrolu pristupa, zaštitu podataka ili krajnje točke na svom pisaču, kažu iz HP-a. Imajući na umu važnost sigurnosti u digitalnom dobu, HP je tom segmentu posvetio posebnu pažnju, pa su tako jedina tvrtka tvrtka u tehnologiji ispisa koja zadovoljava zahtjeve Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju (NIST) za zaštitu od napada na mrežne sustave, ima Bug Bounty program i ugrađeni sustav nadzora zlonamjernog softvera na ulazu i izlazu sa značajkama samooporavka.

HP je predstavio svoju viziju održivog ispisa, uz jamstvo da svaka ispisana stranica podržava budućnost šuma, ekološku održivost i materijale koji smanjuju negativan učinak na planet. Tvrtka se ovime obvezuje da svaka stranica ispisana na HP-ovom pisaču ima pozitivan učinak na šume, ne ograničavajući se samo na pisače za široku upotrebu, već cijeli portfelj pisača za komercijalnu upotrebu. HP je 2016. ostvario svoj cilj nulte stope deforestacije sa svojim papirom, gotovo dvije godine prije planiranog. Na redu je cilj nulte stope deforestacije za pakiranja od papira koji se treba ostvariti 2020. godine, istaknuli su iz kompanije.

Svoju posvećenost društveno odgovornom poslovanju HP je pokazao sudjelovanjem u Projektu #DigitalnoDrustvo – Digitalna Hrvatska, koji je Večernji list pokrenuo s partnerima kako bi educirali građane o digitalnim platformama i kako im mogu pomoći u svakodnevici da uštede vrijeme i novac.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije