Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dok se odmarate...

Spajate se na hotelski WiFi? Nakon ovoga ćete razmisliti

Odmor
Foto: Thinkstock
12.03.2018.
u 13:46

Turisti su bili šokirani lakoćom kojom se provalilo u njihove telefone

Dok se turisti opuštaju i uživaju, hakeri – kradu! Novo istraživanje pokazalo je koliko je lako provaliti nekome u mobitel i ukrasti podatke o kreditnoj kartici i to putem lažnog WiFi-ja u hotelima. 

Istraživački novinar Jeff Rossen angažirao je sigurnosnog stručnjaka da postavi lažnu pristupnu točku (hotspot) za WiFi u jednom hotelu u meksičkom Cancunu. Sve su postavili da izgleda slično kao i službeni hotelski WiFi, prenosi The Sun

Kada su se turisti ulogirali, oni su ih mogli špijunirati, vidjeti što kupuju, detalje o letu, kao i bankovne podatke. Kada su turistima hakirali telefone, otkrili su im prijevaru i upozorili ih kako bi ubuduće bili oprezniji. 

Turisti su bili šokirani lakoćom kojom se provalilo u njihove telefone, a Rossen im je dao nekoliko savjeta kako bi bili sigurni na internetu i tijekom odmora. 

1. Isključite javni WiFi kada s mobitela kupujete preko interneta. Za to radije koristite mobilni internet, što je skuplja, ali sigurnija opcija. 

2. Odaberite opciju ''zaboravi ovu mrežu'' kada idete od mjesta do mjesta kako biste izbjegli automatsko spajanje

3. Isključite opciju automatskog spajanja na WiFi

4. Testirajte je li WiFi doista hotelski tako da prvo utipkate pogrešnu šifru. Ako vam se svejedno spoji, znat ćete da je prijevara

Pogledajte i VIDEO: NAJBOLJI MOBITELI 2017.

Komentara 4

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
16:35 12.03.2018.

Čitate Večernji list ? Nakon ovoga ćete razmisliti !

Avatar nekakav
nekakav
07:36 13.03.2018.

mi nemamo za hotele, pa nam ne mogu ukrasti nešto čega nemamo, novac. oni koji imaju za hotel, nek si paze na svoj novac i podatke. ako imaju više nego trebaju, lopovi će ih zavoljeti. jako me strah ovakvih članaka, jer me podsjete da više od 200.000 obitelji svake godine odlazi na zimovanje van, a tri put više na ljetovanje od barem dva tjedna, i to u svoje prostore. netko bi mogao pomisliti da smo bogati. jer imati kuću/stan, plus apartman/vikendicu na moru, dobar auto, puno slobodnog vremena, da se može ljetovanje i zimovanje protegnuti, e to baš i nije znak da se živi loše. neko i kontejnere puni. a po kontejnerima prekapaju i amerikanci, koji navodno imaju bdp nekoliko puta viši od nas.

Avatar highlander.celsius
highlander.celsius
15:08 12.03.2018.

Alo VL, ukro sam neki mobitel i imam nekih zanimljivih fotografija...cca 19 ipo do 20 i tri mjeseca max ima.., vidio sam da Vi Postovani Vecernji Liste objavljujete takve fotografije. Za pocetak bi se usudio, evo ovako pitati, koliko jee tako-reci cjenik za to? Ona je na Facebooku totalno #MeToo al stari ima cicu ono....aaaaaaaaa, plazi, nez nam jel bi sebe samarao ili nju. Cura je strava, na Tomato je. Ne nalazim cjenovnik na netu pa pitam ovim putem. Hvala Unaprijed Vecernji Liste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije