Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virus jocker

Hitno provjerite koristite li neku od 24 zaraženih aplikacija!

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
10.09.2019.
u 15:31

Kuprins navodi da je zlonamjerni softver operirao u 37 zemalja, uključujući SAD, Veliku Britaniju i Australiju, kao i druge zemlje EU i Azije

Google Play Store opet je muku mučio s virusima, a ovoga puta 'zarazile' su se čak 24 aplikacije. Virus imena Jocker preuzet je više od  472,000 puta prije nego li je Google pronašao način kako ga blokirati.

Jockera je otkrila kompanija Aleksejsa Kuprinsa nakon što su korisnici Androida primijetili da im se nude premium usluge, ali ništa ne dobiju zauzvrat. Nakon upisivanja osobnih podataka virus pristupa SMS porukama žrtava, kopiraju autorizacijski kod koji im je poslan kako bi provjerili plaćanje pretplate.

Kuprins navodi da je zlonamjerni softver operirao u 37 zemalja, uključujući SAD, Veliku Britaniju i Australiju, kao i druge zemlje EU i Azije, prenosi Techradar.

Ovo su aplikacije na kojima je otkriven Jocker: Advocate Wallpaper, Age Face, Altar Message, Antivirus Security - Security Scan, Beach Camera, Board picture editinion, Certain Wallpaper, Climate SMS, Collate Face Scanner, Cute Camera, Dazzle Wallpaper, Declare Message, Display Camera, Great VPN, Humour Camera, Ignite Clean, Leaf Face Scanner, Mini Camera, Print Plant scan, Rapid Face Scanner, Reward Clean, Ruddy SMS,Soby Camera i  Spark Wallpaper.

Video: Aplikacija ZgPark

Komentara 7

JA
Javnodobro
15:58 10.09.2019.

Eto sve sam instaliral. Puno bolje mi mobitel radi.

TK
Ten-kre
17:04 10.09.2019.

Jedva čekam kinesku verziju operativnog u Huaweiu.

ST
sttipe
21:29 10.09.2019.

F droid je dobra alternativa gugl pleju, sa dobrim i sigurnim aplikacijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije