Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sustavi za video konferencije

Hibridna rješenja za posao koji možete obavljati svugdje

Logitechovi sustavi za video konferencije
Foto: Logitech
1/14
23.10.2021.
u 07:45

Način na koji radimo zauvijek se promijenio. Fleksibilan je i više ga ne definira određeno mjesto. I nije nužno da se posao obavlja u uredu. Posao se obavlja gdje god da se zateknete.

Ovakav novi način rada učinio je video ključnim za posao, omogućavajući međusobnu povezanost licem u lice bez obzira na lokaciju ili vremensku zonu. Očekivana visoka razina produktivnosti u tzv. hibridnom načinu poslovanja gotovo je zajamčena jer Logitech donosi sustave i rješenja koja omogućavaju lako postavljanje i upravljanje. Krajnjim korisnicima je to iznimno važno, no isto tako Logitechovi sustavi za video konferencije često su i prvi izbor IT stručnjaka. Prema istraživanju koje je provela američka tvrtka za poslovno savjetovanje Frost & Sullivan, Logitech je tržišni lider u segmentu uređaja za video konferenciju, dok je prema podacima tvrtke Synergy Research Group Logitech na prvom mjestu kada je hardver, općenito, u pitanju.

Suvremeno radno mjesto temelji se na suradnji, a Logitechova napredna rješenja za video konferencije omogućuju vašim timovima da razgovaraju, dijele datoteke, zaslone i ideje kako bi vaši online sastanci bili besprijekorni, produktivni i zabavni.

Kako bi se približili najširem krugu korisnika, rješenja su kompatibilna s platformama za video konferencije: Microsoft Teams, Skype za tvrtke, Zoom, Google Meet, WebEx i drugima.

U Logitechu posebno naglašavaju važnost korištenja odgovarajuće periferije. Ovisno o tome gdje i na koji način radite, donosimo rješenja koja će vam omogućiti nesmetan i produktivan rad bez obzira gdje se nalazili.

Foto: Logitech

Kada su slušalice u pitanju prvi izbor poslovnih ljudi koji većinu dana provode na telefonu ili na pozivima jesu slušalice Logitech PC 960. Slušalice su „plug-and-play“ što znači da ih je dovoljno putem USB-A kabla spojiti s računalom i one su spremne za uporabu. Donose poboljšani digitalni zvuk i prilagodljiv mikrofon.

Foto: Logitech

Još jedan popularan model slušalica za video pozive je Logitech H390 koji omogućuje kristalno jasne pozive uz jednostavnu plug-and-play USB-A vezu, a ugrađeni mikrofon ima opciju za poništavanje pozadinske buke. Ugrađene kontrole omogućuju vam upravljanje glasnoće ili isključivanje zvuka bez prekida poziva.

Foto: Logitech

Gotovo identičnih tehničkih karakteristika, no nešto manje atraktivnog dizajna, su cjenovno povoljnije slušalice Logitech H340 koje dolaze u stereo varijanti i s mikrofonom koji uklanja pozadinsku buku. Spajaju se putem USB-A veze, no nemaju kontrole na kablu za upravljanje glasnoćom i isključivanje zvuka. Izbor koji će zadovoljiti one manje zahtjevne korisnike, ali isto tako omogućiti nesmetano obavljanje svih zadataka.

No što bi video poziv bio bez videa, odnosno kamere?! Trend poziva bez vizualne komunikacije posebno žestoko prekinut je pojavom pandemije, pri čemu se zbog manjka stvarnog društvenog kontakta, a potaknuti potrebom za održavanjem privida „pravog“ sastanka počelo inzistirati na tome da se sugovornici međusobno vide, a ne samo da se čuju.

Foto: Logitech

Već i najjednostavnija rješenja dovoljna su da se zadovolji video forma i da svi kriteriji budu zadovoljeni. Jedan od takvih modela je i web kamera Logitech C270 HD. Kao što i samo ime kaže, ova kamera omogućava video poziv u visokoj rezoluciji (720p/30fps) u „widescreen“ formatu. Automatska korekcija osvjetljenja prikazat će vas u živopisnim, prirodnim bojama. Kamera se lako montira, a softverski je kompatibilna s platformama SkypeTM and Zoom®.

Foto: Logitech

Nešto jači model, ali cjenovno jednako prihvatljiv je model web kamere Logitech C310 koji donosi tehničke karakteristike slične onima na modelu C270, no uz par naprednijih značajki. Za razliku od modela C270 koji ima 3 megapikselnu kameru, ova kamera ima 5 megapisksela te jednu jako simpatičnu novotariju – praćenje lica. I kad možda tijekom višesatnih sastanka „odlutate“ iz fokusa, kamera će se pobrinuti da i dalje zadržite svoju poziciju na ekranu. No zapamtite, drijemanje tijekom poslovnih sastanka se nikako ne preporuča!

Foto: Logitech

Za one zahtjevnije korisnike tu su dva modela kamera koji će vam omogućiti da vaša video prezentacija, kako sadržaja koji prezentirate, tako i samoga sebe bude na najvišoj razini. Ovdje nema mjesta za kompromis jer samo najbolje može biti dovoljno dobro! Kamere za video pozive Logitech C920 i Logitech C922 donose oštar i detaljan video poziv u punoj HD razlučivosti pri 1080p, vidno polje od 78 ° i automatsku korekciju svjetla - sve ono što vam je potrebno da izgledate sjajno na konferencijskim pozivima!

Foto: Logitech

Ono što je također iznimno važno tijekom poziva, kako za vas, tako i za one koji se nalaze s druge strane ekrana jest zvuk. Kamere C920 i C922 imaju dva mikrofona za stereo zvuk, što će posebno cijeniti vaši sugovornici jer će zvuk vašeg glasa biti kristalno čist, a pozadinska buka eliminirana. To znači da će sav fokus biti na vama i na onome što želite prenijeti sugovorniku ili široj publici, bez suvišnih smetnji koji mogu stvarati probleme posebice kada je riječ o publici iz više različitih govornih područja. Pa čak i kada svjetlosni uvjeti nisu idealni, uz pomoć tehnologije RightLight koja automatski korigira svjetlost stvarajući svijetle, kontrastne slike, spomenute kamere će vam omogućiti da ostavite snažan vizualni dojam.

Informirajte se o cjelovitoj ponudi rješenja za video konferencije i pobrinite se da vaši video sastanci prolaze uglađeno i bez problema.

Sadržaj nastao u suradnji s Logitechom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije