Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'vidljivi horizont'

Hawking šokirao znanstvenike: Crne rupe ne postoje!

hawking
Foto: Press Association/PIXSELL
25.01.2014.
u 14:30

Tvrdi da ne postoji horizont događaja, nevidljiva granica oko svake crne rupe iza koje ništa, čak ni svjetlost, ne može pobjeći.

Ugledni znanstvenik Stephen Hawking šokirao je znanstvenu zajednicu žustro ustvrdivši kako ne postoje crne rupe.

Hawking koji je postavio teorije o crnim rupama, u tjedniku Nature iznio je novu tezu o onome što znanost drži činjenicom već 40 godina. On, naime, tvrdi da ne postoji horizont događaja, nevidljiva granica oko svake crne rupe iza koje ništa, čak ni svjetlost, ne može pobjeći.

Po njemu postoji 'vidljivi horizont', koji privremeno zarobljava materiju i energiju prije nego je pusti natrag u svemir.

- Nema izlaza iz crne rupe u klasičnoj teoriji. Kvantna teorija, međutim, omogućuje energiji i informacijama bijeg iz crne rupe - tvrdi Hawking.

>>Supermasivna crna rupa eruptirala prije 2 milijuna godina

>>Pogledajte kako 'crna rupa' guta sve pred sobom

Komentara 43

Avatar liquidsky
liquidsky
15:57 25.01.2014.

Izvrstan znanstveni tekst, dubok i slojevit. Za očekivati je da će sljedeći biti za veći uzrast - od 4 do 4,5 godine. Samo naprijed, redakcijo.

A9
AAA-999
18:20 25.01.2014.

Večernji tone sve dublje u mulj gluposti, neznanja i nemorala.

TR
trevis
18:31 25.01.2014.

wtf ???ili ovdje fali pola članka ili što ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije