Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rok je 12. svibanj

HAKOM objavio nadmetanje za izradu društveno korisnih aplikacija

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
01.04.2014.
u 13:19

Natječaj je otvoren za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe, a krajnji rok za dostavu ponuda je 12. svibanj

HAKOM je objavio novo javno nadmetanje za izradu društveno korisnih aplikacija, drugo u ovoj godini. Objavljeni natječaj za realizaciju odabranih ideja nastavak je uspješno provedenog ciklusa nadmetanja u prethodnoj godini u sklopu Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima. Izradom aplikacija želi se doprinijeti bržem razvoju „širokopojasnog ekosustava“ – širokopojasnih mreža, aplikacija od koristi stanovništvu i informacijske infrastrukture poput poslužitelja i korisničkih terminala.

Natječaj je objavljen za izradu sljedeće aplikacije:

METAREGISTAR – aplikacija će omogućiti planiranje i upravljanje informacijama kroz izgradnju Metaregistra, što će ujedno osigurati transparentnost upravljanja državnom informacijskom infrastrukturom te pridonijeti interoperabilnosti i koordinaciji u izgradnji i razvoju državne informacijske infrastrukture, a posebno sustava javnih registara. Svrha uspostave sustava za upravljanje državnom informacijskom infrastrukturom je ostvarivanje pretpostavki za realizaciju cjelovitih međuinstitucionalnih usluga te razvoj i podrška interoperabilnosti kompleksnih elektroničkih usluga odnosno povezivanje IT sustava javne uprave.

Natječaj je otvoren za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe, a krajnji rok za dostavu ponuda je 12. svibanj. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na HAKOM-ovim internetskim stranicama na adresi http://www.hakom.hr/default.aspx?id=63&nid=151 .

>> HAKOM objavio javni poziv za rješenja za razvoj širokopojasnosti

Komentara 1

Avatar emigrant
emigrant
15:15 01.04.2014.

Da li je ikome jasno što oni traže? Metaregistar, transparentnost - sve miriše na još jednu maglu koju će podići neka podobna firma poznata po tome da su ju osnovali oni koji su svoj poslovni model temeljili na neplaćanju programera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije