Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hackaton

Tim Turtle s interaktivnom bajkom pobijedio na Hack Itu

Interaktivna bajka donijela je djevojkama i vrijednu nagradu
Foto: PR
06.11.2017.
u 12:43

Maja Subotić Šušak, Andreja Smetko i Mirela Ćosić članice su tima Turtle koji je osvojio prvo mjesto na prošlotjednom hackatonu

Tri djevojke koje čine tim Turtle sa svojim projektom interaktivne bajke pobijedile su na drugom po redu Hack It! hackathonu u organizaciji Hrvatskog telekoma i DT startup akceleratora hub:rauma.

Pobjednička ekipa koja je predstavila interaktivnu bajku namijenjenu mlađim uzrastima osvojila je glavnu nagradu od 30.000 kuna i mogućnost pristupa startup akceleratoru DT-a.

Aplikacija tima Turtle, iza kojeg stoje Maja Subotić Šušak, Andreja Smetko i Mirela Ćosić, koristi proširenu stvarnost kako bi komunicirala s djetetom putem pametnog telefona.

Ona ga “sluša” i ovisno o ključnim riječima u okolini stvara virtualne predmete i likove.

Glavni kriteriji za izbor pobjednika bili su inovativnost i razvijenost ideje te njen tržišni potencijal. Prilikom osmišljavanja ideje natjecatelji su mogli koristiti najmoderniju tehnologiju današnjice poput virtualne i proširene stvarnosti. Nagradu je pobjednicama dodijelila Nataša Rapaić, članica uprave i glavna operativna direktorica za privatne korisnike Hrvatskog telekoma.

Ovogodišnji Hack It! hackathon okupio je deset timova sastavljenih od dizajnera, programera i mladih stručnjaka iz segmenta marketinga i menadžmenta, koji su 24 sata smišljali inovativna komunikacijska rješenja budućnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije