Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Google se suočava s optužbama konkurencije

google
AFP/Pixsell
24.02.2010.
u 12:13

Foundem, francuska tražilica za pravosuđe ejustice.fr i Microsoftov Ciao tvrde da su njihove stranice degradirane na Googleovu pretraživaču. Europska komisija potvrdila je primitak pritužbi i najavila da će ih razmotriti, ali nije pokrenula službenu istragu.

Europska komisija provjerit će pritužbe na Googleovo poslovanje. Tvrtka je objavila da su prigovore dali britanska internetska stranica za usporedbu cijena Foundem, francuska tražilica za pravosuđe ejustice.fr i Microsoftov Ciao. Konkurenti tvrde da su njihove stranice degradirane na Googleovu pretraživaču.

Googleova odvjetnica za konkurentnost Julia Holtz izjavila je da internetski div posluje u skladu s europskim pravom. Microsoft je pokrenuo slučaj kod njemačkih vlasti za konkurentnost, no naknadno je premješten u Bruxelless. Europska komisija potvrdila je primitak pritužbi i najavila da će ih razmotriti, ali nije pokrenula službenu istragu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije