Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekid suradnje

Google: Samo budući korisnici Huaweija neće imati pristup aplikacijama

Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
20.05.2019.
u 11:13

Bloomberg pak javlja, pozivajući se na neimenovane upućene izvore, kako su i proizvođači čipova kao što su Intel, Qualcomm, Xilinx i Broadcom izvijestili zaposlenike da do daljnjeg neće opskrbljivati Huawei.

Google je prekinuo poslovanje s Huaweijem u odnosu na prijenos hardvera, softvera i tehničkih usluga, osim onih dostupnih putem licencije otvorenog koda, rekao je neimenovani izvor za Reuters. Međutim, iz Googlea su naglasili da će vlasnici sadašnjih Huaweijevih smartphonea s Googleovim aplikacijama i dalje moći koristiti i skidati nadogradnje aplikacija, čime su potvrđeni raniji navodi.

– Za korisnike naših usluga Google Play i sigurnosne zaštite s Google Play Protecta i dalje će funkcionirati na postojećim Huaweijevim uređajima – rekao je glasnogovornik Googlea.

Međutim, kad Google predstavi noviju verziju Androida kasnije tijekom ove godine ona možda neće biti dostupna korisnicima Huaweijevih uređaja. Huawei će pak moći i dalje koristiti verziju Androida dostupnu putem licencije otvorenog koda.

Iz Huaweija su poručili kako će nastaviti graditi siguran i održiv softverski ekosustav kako bi svim korisnicima diljem svijeta pružili najbolje iskustvo.

Bloomberg pak javlja, pozivajući se na neimenovane upućene izvore, kako su i proizvođači čipova kao što su Intel, Qualcomm, Xilinx i Broadcom izvijestili zaposlenike da do daljnjeg neće opskrbljivati Huawei.

Vijest o Googleovu prekidu suradnje s kineskim tehnološkim divom dolazi nakon što je administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa u četvrtak dodala Huawei na trgovinsku crnu listu, čime su odmah na snagu stupila ograničenja koja iznimno otežavaju kineskoj tvrtki poslovanje s američkim tvrtkama.

Međutim, američko ministarstvo trgovine u petak je objavilo kako razmatra ublažavanje restrikcija kako bi se spriječili problemi s postojećim mrežnih operacijama i opremom.

Ključne riječi

Komentara 61

MO
morskilav
10:50 20.05.2019.

Bravo Ameri....tako se brane nacionalni interesi. I mi se trebamo zapitat što radimo sa Kinezima. Pobjegli smo iz Yu totalitarizma pa smo ga se izgleda opet zaželjeli. Naše je mjesto samo sa zemljama koje njeguju slobodno tržište. Kina to nije.

Avatar indigo25
indigo25
10:05 20.05.2019.

Ljudi probudite se ova cijela ekonomska kriza je nastala zbog Kine. Oni su ustvari jedan veliki balon koji će puknuti kad, tad. A kad pukne onda će nastati kaos. Pa kod njih je sve fake.

Avatar southman
southman
09:10 20.05.2019.

Trump ratuje samo ekonomski .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije