Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA OPCIJA

Google Map Maker i u Hrvatskoj - možete dodavati ceste, mjesta...

Google Maps
Screenshot
19.02.2014.
u 12:30

Korisnici osim cesta mogu dodavati i planinarske staze, vodene putove i slično

Google je i u Hrvatsku doveo uslugu Map Maker, koja korisnicima omogućuje da sudjeluju u izradi Googleovih internetskih geografskih karata.

Korisnicima se odmah na početku nude četiri opcije: Dodaj mjesto, Uredi mjesto, Dodaj cestu, i Pregledajte uređivanja drugih korisnika.

Prva opcija, na primjer, omogućuje korisnicima da dodaju na kartu svoj omiljeni kafići ili lokalni park, te pojedinosti o njima. Drugom opcijom korisnici mogu podebljati informacije o već postojećim mjestima.

Korisnici također mogu dodavati nove ceste, ali i planinarske staze, vodene putove i slično. Ljubitelji biciklizma mogu dodati i biciklističke staze u gradu kako bi ostalim korisnicima pokazali koje su ceste pogodne za vožnju biciklom.

"Korisnici su u Hrvatskoj vrlo dobro prihvatili niz GEO usluga tvrtke Google koje smo uveli tijekom vremena, uključujući Street View, Google Navigation ili Traffic", izjavio je Joško Mrndže, direktor tvrtke Google za regiju Adriatics.

"Hrvatski korisnici sada nam zahvaljujući alatu Map Maker mogu pomoći poboljšati karte te istovremeno postati dio globalne zajednice kartografa. Hrvatska je kao turistička destinacija poznata po prirodnim ljepotama i važnim povijesnim znamenitostima. Sada svatko može doprinijeti svojim opsežnim poznavanjem lokalnog područja te na taj način pomoći našim posjetiteljima da još bolje dožive Hrvatsku", dodao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije