Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noviteti u kartama

Google Karte sada omogućuju i da korisnici sami ucrtavaju ceste koje nedostaju

14.03.2021.
u 10:31

Google je najavio da će značajka biti dostupna u 80 zemalja u sljedećih nekoliko mjeseci, pa i u Hrvatskoj. Za sada su omogućene neke aktivnosti i još su uvijek na engleskom jeziku.

Googleove karte su odličan alat osim kad zakažu. Kad, primjerice, “pronađu” ceste kojih nema, ne znaju da ima novih, kad je netočan naziv ulice, zatvoreni mostovi i još niz situacija kada vam uvelike mogu otežati putovanje.

No te katkad frustrirajuće netočnosti trebale bi prema planu ubrzano iščezavati zahvaljujući novoj značajki koju je na Googleovu blogu najavio i pojasnio Kevin Reece, direktor Google Mapsa. Uvode mogućnost da korisnici sami “ucrtaju” nedostajuće ceste i ispravljaju ostale detalje izravno u kartama.

Dodajte ceste koje nedostaju crtanjem linija, brzo preimenujte ceste, promijenite smjer ceste i preusmjerite ili izbrišite pogrešne ceste. Možete nas čak i obavijestiti ako je cesta zatvorena s detaljima poput datuma, razloga i uputa ”, napisao je Reece u blogu.
Da biste izvršili uređivanje, idite na karte u pregledniku i kliknite gumb izbornika u gornjem lijevom kutu i pomaknite se prema dolje do “Uredi kartu”. Tamo ćete moći ucrtati put koji nedostaje ili izvršiti druga uređivanja.

Prije bilo kakvih promjena na samim kartama Google će pregledati podatke. U suprotnom bi nastao kaos i karte bi bile neupotrebljive, kaže Reece, tako da uređivanja ili dodatke koje su predložili korisnici, prije negoli osvanu doista ucrtane na kartama, prolaze reviziju Googlea.

Google je najavio da će značajka biti dostupna u 80 zemalja u sljedećih nekoliko mjeseci, pa i u Hrvatskoj. Za sada su omogućene neke aktivnosti i još su uvijek na engleskom jeziku.

Uz ucrtavanje i ažuriranje karata, Reece je najavio i mogućnost ažuriranja fotografija.

“Vidjeti je vjerovati, a fotografije su sjajan način da saznate više o mjestu. Ponekad biste možda htjeli podijeliti koristan savjet na Google kartama bez da ostavljate ocjenu ili recenziju. Stoga ćemo sljedećih tjedana predstaviti novu vrstu sadržaja na Google kartama: ažuriranje fotografija – jednostavan način pronalaženja i dijeljenja iskustava i najzanimljivijih trenutaka upravo nedavnim fotografijama.

Ažuriranje fotografija Google Mapsa odnosi se na nedavne fotografije s kratkim tekstualnim opisom, bez potrebe za ostavljanjem recenzije ili ocjene. Jednostavno odete na karticu “Ažuriranja” kada gledate mjesto na Google kartama da biste vidjeli najnovije fotografije koje su ljudi podijelili. Da biste dodali svoje ažuriranje, dodirnite gumb “prenesite ažuriranje fotografije”, odaberite fotografije, ostavite kratak opis i objavite. Možete objaviti onoliko fotografija koliko želite.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije