Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novitet

Možda ste primijetili – Google uveo promjenu koja je razljutila mnoge

Google
Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL
19.02.2018.
u 11:33

Getty je 2016. godine tužio Google zbog izravnog prikaza fotografija u rezultatima pretraživanja

Ako redovito pretražujete fotografije preko Googlea, ovih ste dana možda primijetili neke promjene. Naime, Google iz svog servisa za pretraživanje slika izbacuje mogućnost otvaranja fotografija i skidanja izravno iz same tražilice. Umjesto toga korisnici sada moraju otvoriti stranicu na kojoj se fotografija nalazi.

Osim toga, na Googleu više nema ni mogućnosti pretraživanja po fotografiji (Search By Image).

Novosti su izazvale gnjev mnogih korisnika koji smatraju da promjene ograničavaju upotrebu, a u Googleu su potvrdili da su promjene djelomično prouzročene ugovorom koji su prošli tjedan potpisali s agencijom za fotografije Getty Images. Poručuju da su promjene napravljene kako bi se postigla ravnoteža između korisničkih potreba i zabrinutosti izdavača.

Getty je 2016. godine tužio Google zbog izravnog prikaza fotografija u rezultatima pretraživanja, piše The Mirror. Prema nekim informacijama, Google također namjerava jače istaknuti autore i vlasnike fotografija u prikazima.

CES Las Vegas 2018:

Google
1/34

Komentara 7

Avatar MK
MK
12:37 19.02.2018.

Getty već odavno kopiranje masno naplačuje i sustavo trazi - ne vjerujem u navedene motive... Više se radi o tome da u budučnosti Getty i „in-page“ prikaze grafika koje nisu upload-ane isto moze kaznjavati, pravdajuči se novim praksama Googlea... Drzave bi trebale zaštitit gradane!

IS
istinaizlike
13:09 19.02.2018.

Google to nije trebao napraviti. Getty je mogao staviti logo preko slika ili ih ne stavljati on line. Na kraju, kako je krenulo, Google neće imati što pretraživati.

Avatar dras32
dras32
12:16 19.02.2018.

I to je ok, za dobar dio tih slika postoje autorska prava ali izbacivanje "search by image" je malo žešča glupost, spomenutu mogucnost i jesam koristio da bih saznao od kuda neka slika orginalno potječe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije